Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Växjö
VLH

Frölunda utmanövrerade Växjö - tog fjärde raka segern

6 oktober 2016 21:26
#FHCVLH

Frölunda har fått ordentlig fart på maskineriet och tog på torsdagen fjärde raka segern. Efter en svag första period kontrollerade hemmalaget det mesta av spelet och vann till slut med 3-1.


Den första perioden i Scandinavium handlade främst om Växjö mot Johan Gustafsson. Gästerna var det spelförande laget och vann skottstatistiken med 12-4. Men vad hjälpte det för med 17 sekunder kvar av perioden lyckades John Nyberg överlista en skymd Viktor Andrén och Frölunda gick till periodvila i ledning.

– Det är bara att försöka glömma det där målet. Det är en bra period från vår sida. Vi pratade mycket om att komma på skott mot dem och det har vi gjort, sa Växjös Sam Marklund i C More.

Frölundas sena ledningsmål verkade ge possitiv effekt på laget och i den andra perioden rivstartade klubben. 2:35 in i perioden dubblade Sebastian Stålberg hemmalagets ledning med ett tungt skott från blålinjen. Drygt fem minuter senare var det dags igen. Efter ett riktigt snygg klapp-klapp-spel i numerärt överläge lyckades Johan Sundström panga dit 3-0 i slottet på passning från Joel Lundqvist.

Gustafsson stod pall

– Vi var sömniga i första och någon fick sig lite skäll. Vi rycker upp oss efter det och vi ska gå efter nästa mål nu, sa Frölundas Johan Sundström i C More.

I den tredje perioden lyckades tidigare Frölundaspelaren Oliver Bohm med ett mäktigt slagskott reducera till 3-1. Tiden rann dock iväg fort för gästerna som inte lyckades skapa några farligheter förrän i slutskedet av perioden när Viktor Andrén lämnade kassen. Johan Gustafsson stod dock pall för bombardemanget och Frölunda vann med 3-1. Efter en lite skakig inledning har nu göteborgarna fyra raka segrar.

– Jag tycker att killarna tar sig samman och börjar göra det vi ska. De får upp tempot där ute sedan gör vi det fantastiskt i boxplay. Vi vet att vi har en ork och ett driv i laget att göra bra tredje perioder, sa Frölundas tränare Roger Rönnberg efter matchen.