Alsenfelt nollade Örebro i serieledarnas seger

7 oktober 2016 21:45
#MIFÖRE

Malmös segertåg går vidare. Hemma mot Örebro tappade laget visserligen poäng för första gången för säsongen, men det blev ändå seger. I straffläggningen sköt André Benoit avgörande 1-0 till Malmö.

Ett obesegrat Malmö tog på fredagskvällen emot Örebro, lett av det tillfälliga tränarparet Johan Tornberg/Lars Ivarsson. Matchen inleddes något avvaktande och även om det var Örebro som styrde spelmässigt var det ont om klara lägen. Närmast var gästernas Michael Haga, som gavs öppet mål efter en studsande puck men stressade iväg avslutet. Malmö å sin sida tog över ju längre perioden led.

– Första halvan är inte bra, vi går ut och tror att det ska gå av sig självt. Sen får vi lite längre anfall på dem. Då får vi till ganska bra tryck och kommer till flera lägen, analyserade Malmös Nils Andersson första 20 för C More.

Även mittenakten utvecklade sig på ett likartat vis, där Örebro tidigt tog kommandot. Malmö hade svårt att ta sig ut egen zon och körde ofta fast mot ett hungrigt motstånd som vann tillbaka pucken. Örebro kom ständigt till långa anfall och skickade puckar mot Oscar Alsenfelt.

Stort spel från båda målvakterna

De hetaste chanserna tillhörde dock Malmö. Hemmalaget kom bland annat loss i en två mot en-kontring, där Erik Forssell lade upp för Magnus Häggström som satte Julius Hudacek på prov. Tom Wandell prickade i slutskedet ribban för sitt Örebro som trots 9-3 i skott inte fick någon utdelning.

– Vi trycker ganska mycket puckar in mot mål, både från backplats och från kanterna. Det är den där sista gubben som ska vara på returerna som vi behöver, förklarade Tom Wandell för C More.

Den chansmässigt täta tillställningen höll i sig även i tredje. Malmö och Andreas Thuresson vaskade efter Örebroslarv fram en riktigt fin möjlighet, men då stod Hudacek i vägen. Örebromålvakten växte i takt med att Malmöchanserna tilltog och gjorde en fantastisk räddning på Nils Anderssons avslut från nära håll.

Matchen gick till förlängning och därefter straffar, där André Benoit slutligen spräckte målnollan. Med sitt 1-0 sköt han segern till Malmö, med en Alsenfelt som noterades för 27 räddningar. Skånelaget är fortsatta serieledare och möter åter Örebro imorgon kväll.

– Jag kände inte alls igen oss i de första två perioderna. Tredje perioden är ändå godkänd och vi hittar en väg att vinna. Det är ny match imorgon, jag hoppas att vi kan studsa tillbaka, summerade en trots segern kritisk Peter Andersson för C More.