Everberg fixade tredje raka segern för Växjö

27 september 2016 21:25

Växjö tog tredje raka segern i SHL efter att ha besegrat Leksand hemma i Vida Arena med 4-1. Stor matchhjälte blev Dennis Everberg som stod för två mål och en assist i matchen.

Första perioden bestod i stort sett med spel mot ett mål. Växjö hade bra press mot Haukeland i Leksandskassen. Hemmalaget tog ledningen tidigt i första perioden när Geoff Platt testade att skjuta på mål, på returen var Adam Brodecki framme och slog in pucken på volley. Vilket resulterade i Brodeckis första mål i Växjötröjan.

– Matchbilden är som vi förväntat oss, de har mycket puck. Men jag tycker vi ligger rätt till i försvaret, säger Jesper Ollas till Cmore.

Leksand spelade upp sig i mittenakten och bjöds på ett powerplay efter drygt halva perioden. Det tog Marcus Lauridsen tillvara på och drog till ett hårt skott från blå som tog sig förbi Viktor Andrén i Växjömålet.

Men hemmalaget skulle ta tillbaka ledningen strax därefter. Sam Marklund blev helt ensam framför Henrik Haukeland och pillade in pucken mellan benskydden och 2-1 var ett faktum.

Växjös powerplayspel sänkte Leksand

Medans Leksand hade svårt att få ordning på sitt powerplayspel i tredje perioden, så tog hemmalaget tillvara på sina chanser i numerärt överläge. Dennis Everberg gjorde två mål i sista perioden, båda i powerplay.

– Det gäller att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt. Skönt med en bra start, säger tvåmålsskytten Dennis Everberg till C More.