KHK

Karlskrona fortsätter vinna – ny tvåa i tabellen

8 oktober 2016 21:27
#RBKKHK

På fredagen vann Karlskrona mot Rögle med 4–1 och på lördagen vann laget mot samma motstånd med 4–2. Överraskningslaget fortsätter på vinnarspåret i SHL och den femte raka segern gör nu att Karlskrona ligger tvåa i tabellen.

I de flesta back-to-back-matcher brukar det bli mycket känslor inblandade, och mötet mellan Rögle och Karlskrona var inget undantag. Redan efter några minuter drabbade David Printz, Örebro, och Bryan Lerg, Rögle, samman i en lättare brottningsmatch.

Spelmässigt var det ett litet övertag till Karlskrona under den första perioden. Alexander Deilert tog ton med ett ribbskott tidigt i matchen, och kort därpå kom målet som innebar 1–0 till gästerna som hade vunnit mötet dagen innan med 4–1. Målskytt den här gången blev John Henrion, hans första poäng för säsongen, i spel fem mot fyra.

– Ganska tät, fysisk match där ute, analyserade David Printz för CMore efter den första perioden, som slutade 1-0 till hans Karlskrona.

Utdelning för Karlskrona

Harmonin spred ut sig ännu bredare i Karlskrona när gästerna fortsatte att få utdelning i andra perioden. Mattias Guter gjorde först 2–0 efter snyggt klapp-klapp-spel med lagkompisen Jimmy Andersson. Robin Gartner skrev därefter in sig i målprotokollet då backen fullföljde ett anfall och satte punkt för detsamma med ett skott i bortre hörnet av målet.

Rögle skulle dock inte ge upp där. En snabb replik av Sebastian Wännström såg till att det inte var avgjort på långa vägar, med siffrorna 3–1.

Segertåget rullar vidare

Rögle var piskat att göra mål, för att kunna hämta upp underläget i matchen, men Karlskrona kunde på ett övertygande sätt försvara sin ledning så att Rögle sällan kom nära mål. Med några minuter kvar kunde Alexander Bergström sätta 4–1 för Karlskrona, och då hjälpte det inte för Rögle att Ludvig Rensfeldt gjorde 4–2 innan matchen var slut.

De tre poängen tillhörde sedan Karlskrona, som därmed tog sin femte raka seger i SHL, och den andra på två dagar mot just Rögle.