Färjestad tog övertygande bortaskalp

13 oktober 2016 22:05
#SKEFBK

Det viktiga mötet mellan Skellefteå och Färjestad slutade med en klar bortavinst. Trots tidig Skellefteåpress gick Färjestad upp i ledning och i slutperioden rann gästerna ifrån till 0-5.

Två sett till tabellen något pressade lag möttes när Skellefteå tog emot Färjestad på torsdagskvällen. Hemmalaget öppnade starkast, med flertalet heta chanser i matchupptakten. Men när Färjestad med sju minuter spelat fick ett numerärt överläge sköt Johan Ryno ett skott som Joni Ortio tappade in till 0-1 för gästerna. Pär Åslund hade även ett friläge för Färjestad, men chansmässigt var det dominans för Skellefteå som vann skotten med 18-6.

– En klart godkänd första period. Det är en bra start från oss. Vi ska se till att fortsätta skjuta, målen kommer att komma, resonerade Skellefteås Oscar Möller för C More.

Mittperioden följde samma mönster, där Skellefteå skapade de flesta chanserna men inte fick utdelning. Efter kalabalik runt hemmamålet kunde istället Magnus Nygren bomba in 0-2 över en liggande Ortio. Målet följdes av en spelmässigt jämn period och Björn Svensson kom bland annat loss i ett friläge för Färjestad. Skellefteå avslutade sedan med att komma nära en reducering, men Oscar Möller stoppades på mållinjen av försvarsklubba.

– Det är mer kamp från vår sida och vi gör det lite svårare för Skellefteå. De är ett otroligt bra lag, men i den här perioden tävlar vi på ett bättre sätt, sade Färjestadskaptenen Nygren i intervju med C More efter andra.

Skellefteås fjärde raka förlust

Gästerna öppnade den tredje perioden på bästa möjliga vis och efter bara 18 sekunder satt trean i nät. Milan Gulas snodde åt sig pucken av Emil Pettersson, kom ren med Ortio och lurade iskallt bort målvakten. Det tidiga målet tog udden av Skellefteå, som ändå sökte en väg in i matchen.

Drygt halvvägs in i perioden punkterade dock Färjestad tillställningen. John Persson och Rasmus Asplund slog till med varsitt mål inom loppet av bara 17 sekunder, vilket fastställde slutsiffrorna til 0-5. Färjestad lade tack vare det beslag på tre viktiga poäng, samtidigt som Skellefteå gick sin fjärde raka förlust till mötes.

– Vi faller ihop som ett korthus när de gör trean, sen rasslar det bara på. Vi blir ganska små när vi inte får utdelning i andra och sen tar Färjestad över. 5-0 är inte mycket att snacka om, menade Skellefteåtränaren Fredrik Öberg i samspråk med C More.