Linköping vände och vann i Scandinavium

15 oktober 2016 18:30
#FHCLHC

Det var svängigt värre i Scandinavium när Linköping besegrade Frölunda med 3-2. Matchen vändes i den tredje perioden där Kristian Näkyvä avgjorde för gästerna.

Det var pompa och ståt i Scandinavium innan nedsläpp då Ronnie Sundin fick sin tröja hissad till taket under stora hyllningar. När spelet sedan startade så var det gästande Linköping som tog till vara på stämningen bäst och satte högst fart. Gästerna pressade ner hemmalaget i ders egna zon och skapade några hyfsade lägen, dock utan utdelning.

Bäst läge i första perioden hade sedan Calle Grundström i Frölunda när han helt ren med Högberg inte lyckades hitta rätt. Annars var det en relativt chansfattig förstaperiod mellan lagen i en mycket jämn match.

Matchens jämna utseende fortsatte även i mittenakten även om det tog lite mer fart när Simon Hjalmarsson skickade in 1-0 till Frölunda mot sitt forna lag. Forwarden skrinnade sig fri och hittade en lucka bakom Marcus Högberg.

Hjalmarsson var dock inte nöjd med perioden i stort. För efter ledningsmålet kom Linköping tillbaka. Nicklas Bergfors kvitterade till 1-1 genom att raka in en retur som också betydde hans första SHL-mål i Linköpingströjan. Linköping hade sedan bud på mer men Johan Gustafsson stod emot för Frölunda.

• Vi är inte alls nöjda med andra perioden. Linköping får ha alldeles för långa anfall på oss, sa Simon Hjalmarsson i Frölunda till C More i paus.

Svängigt värre i tredje perioden

Hjalmarsson skulle dock få vara med om ett hetare Frölunda i den tredje perioden. Frölunda tog sakta över mer och mer av spelet och fram klev dessutom blott 17-åriga Kristian Vesalainen. Han bjöd på ett läckert förarbete när han serverade John Nyberg, som smällde in 2-1 för hemmalaget.

Men Linköping kom tillbaka och kort därefter smällde Garret Roe in 2-2 efter att ha tagit vara på en retur där pucken låg lös i slottet.

Efter det målet fortsatte Linköping pressade på och Kristian Näkyvä skulle också sätta 2-3 genom en kalasträff från blålinjen. Johan Gustafsson hann knappt reagera på skottet som skulle visa sig bli matchavgörande.

Frölunda satsade med sex man på isen mot slutet men fick inte alls till spelet utan Linköping kunde hålla undan och plocka tre poäng.