KHK

Stark tredje period fixade ny seger för HV71

18 oktober 2016 21:25
#HV71KHK

Toppmötet i Kinnarps Arena var helt jämt efter två perioder då det stod 1-1. I den tredje lade dock hemmalaget i en växel till, vann akten med 3-0 och matchen med 4-1. HV71:s fina form fortsätter och klubben har nu fem segrar på de sex senaste matcherna.

I Kinnarps Arena handlade det mesta i den första perioden om hemmalaget. Klubben skapade mängder av chanser och till slut kom också utdelningen när Kevin Stenlund styrde in Oscar Sundhs skott förbi Johan Holmqvist. Efter målet fortsatte HV71 att trycka på, men fick inte ytterligare utdelning i den första akten.

– Vi vill lägga puckar på mål och det är kul när de går in. Vi vill komma in framför mål och se vad som händer. Vi ska fortsätta med den här farten och inte ge dem så långa anfall, sa HV71:s målskytt Kevin Stenlund till C More.

Karlskrona kom ut betydligt hetare i den andra perioden, men spelet jämnades ut efter hand. Gästerna skulle i slutskedet av perioden få sitt första numerära överläge i matchen och det togs tillvara på. Emil Lundberg stod för en fin passning, som skar genom målgården, gav Mattias Guter öppet läge och skarpskytten satte sitt femte mål för säsongen.

– Första perioden är bedrövlig. I andra perioden såg det klart bättre ut och de tvingades ta en del utvisningar. Vi måste spela disciplinerat och hålla i pucken och våga, sa Karlskronas Mattias Guter till C More.

Fina formen fortsätter

I den tredje perioden var det dock HV71 som var hetare och skapade flera bra chanser. 2:23 in i perioden fick hemmalaget ett numerärt överläge och i slutet av det lyckades Erik Christensen ge HV71 ledningen. Kort därefter var det dags igen. Christoffer Törngren kom helt fri, revs ner och på den efterföljande straffen stänkte han dit 3-1 till hemmapublikens förtjusning.

Innan matchen var över han HV71 även med att göra 4-1, som också blev slutresultatet. Segern betyder att klubben har vunnit fem av sina sex senaste matcher och gick upp som tvåa i tabellen.

– Jag tycker vi håller oss till vår matchplan och lyckas lägga ner pucken djupt på dem. Det var riktigt skönt att vinna idag, sa HV71:s Christoffer Törngren till C More.