Frölunda tog dramatisk bortatrea

18 oktober 2016 21:50
#ÖREFHC

Efter tre raka vinster satte Frölunda stopp för Örebros framfart. I Behrn Arena vann Göteborgslaget ett svängigt möte med 2-4, sedan Kristian Vesalainen gjort sitt första mål för säsongen.

Ett formstarkt Örebro öppnade hemmamötet med Frölunda piggt och fartfyllt. Även gästerna bjöd på en stark matchinledning, som präglades av ett böljande spel. Chansmässigt var det länge ont om klara lägen, men efter drygt tio minuter höll sig Sebastian Stålberg framme hos Julius Hudacek som liggande på isen räddade.

Med 13 minuter på klockan gavs Frölunda chansen i numerärt överläge och där skickade Henrik Tömmernes in ledningspucken för gästerna. Stålberg prickade kort därefter stolpen, innan Carl Grundström utökade i ett nytt fem mot fyraspel. Frölunda såg ut att gå till paus med en tvåmålsledning, men ett misstag av Matt Donovan bjöd in Örebro i matchen. Libor Hudacek fiskade upp pucken mitt framför mål och serverade Greg Squires som sex sekunder före vilan reducerade.

– Vi styr spelet ganska bra, har många powerplay och gör två mål där också. Men vi måste forsätta att skjuta och se till att vi rycker ännu mera här. Men det är en bra period, summerade Frölundas Grundström för C More.

Weinstock med kvitteringschans i slutet

Till mittenakten trampade gästerna från Göteborg gasen i botten från start. Målskytten Grundström bröt sig fram längs vänsterflanken och prickade ribban, något som följdes av ett dubbelläge för Victor Olofsson och Patrik Carlson. Hudacek stod emot det och skulle även ha att göra perioden ut. Frölunda pressade ner Örebro och hade bland annat ett anfall på 2.38, innan Hudacek slutligen kunde blockera pucken.

– Vi kommer inte alls upp i nivå. Vi är långsamma upp på deras puckförare. Istället för att sätta ordentlig press ser vi försiktiga ut, då får de tid att hålla i pucken, analyserade Martin Johansson Örebros bleka mittenakt för C More.

I tredje höjdes tempot från båda håll och Nicklas Lasu hade ett tidigt jätteläge. Örebro spelade upp sig alltmer och med nio minuter kvar kom kvitteringen, inprickad av Petr Zamorsky. Frölunda replikerade dock kort därpå och Kristian Vesalainen slog in sitt första mål för säsongen till 2-3.

Avslutningen av matchen blev sedan högdramatisk. En fantastisk klubbräddning av Hudacek stoppade Frölunda, samtidigt som Tom Wandell i anfallet efter fick en kvittering bortdömd för spark. I slutsekunderna hade så Marcus Weinstock ett gyllene läge för Örebro, innan Frölundas Christoffer Ehn avgjorde till 2-4 i öppen målbur. Förlusten satte stopp för Örebros tre matcher långa vinstrad.

– Vi hade kunnat få med oss både en och två poäng. Men över 60 minuter är Frölunda det bättre lag laget, absolut, resonerade Örebrotränaren Johan Tornberg för C More.