RBK

Brynäs förlängde Rögles förlustsvit

18 oktober 2016 21:40
#BIFRBK

Brynäs vände underläge 2-3 till seger med 4-3 i tisdagens drabbning med Rögle och förlängde därmed Ängelholmsklubbens förlustsvit till sex matcher. Stor segerorganisatör blev Daniel Paille med två mål och en assist.

Brynäs inledde matchen med flera bra chanser, men lyckades inte överlista gästernas burväktare Oscar Dansk. Istället var det Rögle som skulle ta ledningen. Patrick Cehlin skickade iväg ett tungt slagskott från den vänstra tekningscirkel och pucken smet in under armen på David Rautio. Brynäs skulle dock kvittera. Fjolårets skyttekung Nick Johnson verkade ha fått blodad tand efter den brutna måltorkan mot Växjö senast. Det var nämligen han som med ett vackert backhandavslut satte 1-1.

Innan perioden var slut fick Rögle ett numerärt överläge och Patrick Cehlin hittade Sebastian Wennström som pricksköt in sitt sjätte mål för säsongen. Målet från Wennström betydde att Rögle för första gången den här säsongen gick till pausvila i ledning efter den första perioden.

– Vi håller ihop laget och håller oss lugna. Vi väljer våra lägen och det ser bra ut just nu. Nu ska vi se till att vi fortsätter så här i den andra perioden, sa Rögles Patrick Cehlin till C More.

Widing gjorde sitt 100:e mål

Den andra perioden var jämn i inledningen och det var mycket kamp och få målchanser. Efter att Brynäs fått med sig en utvisning skulle dock hemmalaget kvittera ännu en gång. Bröderna Westerholm stod för ett fint förarbete till Daniel Paille som bara behövde sätta klubban i isen framför kassen.

39 sekunder efter kvitteringen var laget från Ängelholm återigen i ledningen. Det var ett välbekant ansikte för publiken i Gavlerinken Arena som gjorde målet - nämligen tidigare Brynässpelaren Daniel Widing. Med ett rappt slagskott överlistade han Rautio och gjorde sitt 100:e mål i SHL fram till 2-3.

Paille blev matchvinnare

I den tredje akten handlade det mesta om Brynäs och ganska omgående kom kvitteringen genom Tomas Zaborsky, hans första mål för säsongen. Efter målet fortsatte bombardemanget mot gästernas målvakt Oscar Dansk och länge såg det ut som att burväktarens fina spel skulle ge en efterlängtad poäng. Men med mindre än fyra minuter kvar av matchen lyckades Daniel Paille, med sitt andra mål för kvällen, göra 4-3 och fastställa slutresultatet.

– Det känns riktigt bra. Det var inte snyggt, men en seger är en seger. Vi ska vara nöjda med vårt spel utan puck och i tredje gör vi det bra. Till slut lyckas vi också knyta ihop säcken, sa matchvinnaren Paille till C More.