Effektivt Växjö bröt förlustsviten

19 oktober 2016 21:30

Fem raka förluster fick räcka för Växjö som på onsdagskvällen bröt den dystra trenden genom att bortabesegra Linköping med klara 5-2. Olli Palola bjöd på två mål för gästerna.

Växjö hade en premiärspelande Ville Leino i laget till bortamatchen mot Linköping och Leino visade sig från sin bästa sida. Fint förarbete fram till landsmannen Olli Palola som inledde målskyttet innan ens två minuter var spelade.

Linköping växlade dock upp tempot och efter ett par hyfsade powerplay så skickade Sebastian Karlsson in 1-1 i efterdyningarna av de numerära överlägena. Växjö var dock det något hetare laget offensivt, man skapade fler klara målchanser även om Calle Roséns 1-2 kom på turkontot efter att pucken studsat in via en Linköpingsbyxa.

Växjö skulle fortsätta på den inslagna vägen i den andra perioden och efter att Olli Palola satt 1-3 i numerärt överläge blev det stressat hos Linköping, som inte alls fick ordning på spelet. Linus Fröberg tackade och tog emot när han fick smälla in 1-4 efter att Linköping helt glömt bort markeringen.

Hemmalaget vaknade till på slutet, ett par skott i målramen och en reducering till 2-4 från Ken Andre Olimb väckte liv i matchen igen.

Grinigt i den tredje perioden

Linköping satsade framåt i den tredje perioden men de flesta anfallsförsöken slutade med att man fastnade i sarghörnen. Växjö hade inga större problem med att freda sitt mål och det blev mer och mer frustrerat hos hemmalaget. Emil Sylvegård fick matchstraff för en boarding och efter att den utvisningen var avklarad så hade ett Linköping kraften att forcera kvar.

Istället kunde Joakim Hillding stänga butiken med sitt 2-5 i tom bur.