KHK

Karlskrona tillbaka på vinnarspåret

20 oktober 2016 21:28
#KHKBIF

Två raka förluster fick vara nog för Karlskrona som stod för en stark insats när Brynäs besegrades med 4-2 hemma i ABB Arena Karlskrona. I och med segern klev klubben upp som trea i SHL.

Karlskrona verkade sugna på att bryta den två matcher långa fölustsviten och inledde mötet med Brynäs bäst. Efter drygt halva den första perioden kom också utdelningen. Efter ett fint klapp-klapp-spel blev Joel Kellman helt fri i slottet och sköt 1-0 förbi Felix Sandström.

Repliken lät dock inte vänta på sig. Tre och en halv minut senare lyckades Oskar Lindblom kvittera. Efter slarv av Karlskrona fick Lindblom pucken framför kassen och lyfte in 1-1 förbi Johan Holmqvist.

– Jag tycker att vi får en bra check på dem och vinner mycket puckar djupt. Det var skönt att få ett mål direkt där efter deras, sa Brynäs målskytt i C More.

I den andra perioden kom Brynäs ut klart bäst, men det var hemmalaget som tog ledningen. Niklas Arell vann pucken vid sargkanten, skickade ett höstlöv mot kassen som tog på en Brynäsback och ställde Sandström. Brynäs skulle dock kvittera och det var bröderna Westerholm som fixade den. Ponthus sköt ett skott som Holmqvist släppte retur på och den vispade Pathrik in fram till 2-2.

Henrion satte spiken i kistan

Karlskrona skulle dock ta ledningen för tredje gången i matchen. Robin Gartner skickade en hög puck mot mål som Sandström bara skulle fånga in i plockhandsken. Pucken tog dock på handsken och gick in i mål, ett mål unge Sandström nog inte var helt nöjd med att släppa in.

– Det är bra fart därute och vi tog tag i pucken mer i den andra perioden. Vi måste dock vara starkare framför mål i tredje så tar vi det här, sa Karlskronas Niklas Arell i C More.

1:42 in i den tredje perioden dubblade Karlskrona sin ledning fram till 4-2. Joachim Rohdin jobbade fram pucken vid sargen och hittade John Henrion. Amerikanen tryckte till direkt och pucken var i nät. Trots ganska hård press från Brynäs i slutet blev det inga fler mål i matchen. Karlskrona är således åter en vinnare i SHL och klev upp på tredje plats i tabellen. Alexander Bergström som stod för två assist i matchen gick upp i poängligaledning med sina 12 poäng.

– Vi kanske fick något turligt mål, de var inte intränade. Men vi spelar ganska bra stundtals och förtjänar att vinna tycker jag. Vi har inte varit nöjda med prestationerna i de två senaste matcherna, men idag kommer vi ut hårdare och får en bra start, sa poängkungen Bergström i C More efter matchen.