Linköping jagade ikapp och förbi Djurgården

21 oktober 2016 21:45
#DIFLHC

Det var en svängig och händelserik fight som utspelade sig på Hovet. Djurgården gick först upp i en tremålsledning, men tre snabba Linköpingsmål tog gästerna ikapp och i tredje avgjorde Garrett Roe till 4-5 med två mål.

Viktiga poäng stod på spel när Djurgården och Linköping drabbade samman på fredagskvällen. Broc Little bjöds på en tidig möjlighet för gästande Linköping, samtidigt som gästerna var lika givmilda i egen zon och gav Jonathan Davidsson chansen från nära håll. Med klockan på 5.40 kom ledningsmålet och det var Djurgården som gjorde det, genom ett kvickt distansskott av Markus Ljungh.

Målet följdes av en stark Djurgårdsperiod, något som även gav utdelning. Ett par aviga finter tog Alexander Urbom hela vägen fram till mål och där höll sig Marcus Davidsson framme med 2-0 på en målvaktsretur. Linköping kunde mot slutet av perioden flytta upp spelet och gästerna satte även Adam Reideborn under vissa besvär.

– Vi kommer ut jävligt bra och dominerar spelet. Vi får pucken långt ner i anfallszonen, håller den där och får skott mot mål. Det är bra så här långt, menade målskytten Marcus Davidsson i intervju med C More.

Mittenakten höll dock på att börja med en riktig kalldusch för hemmalaget. Redan efter några sekunder friställdes Broc Little med Reideborn, som vann den duellen. Två minuter senare utnyttjade istället David Bernhardt ett sovande Linköpingsförsvar, åkte sig fri och skickade 3-0 i nät.

Roe med två mål: "Karaktären segrar"

Läget var mörkt för Linköping, men via ett utvisningsbenäget hemmalag fick gästerna en biljett in i matchen. När matchuret stod på 11.50 gav Andrew Gordon laget hopp genom en reducering från nära håll och bara 17 sekunder senare styrde Niklas Persson in 3-2 i spel fem mot tre. Ytterligare någon minut därpå slog Niclas Bergfors in en retur och Linköping hade kvitterat med tre mål på två minuter, samtliga via powerplay.

Den galna upphämtningen öppnade upp för ett dramatiskt avgörande i tredje. Efter en pigg start av Djurgården höll sig Garrett Roe, som tidigare i matchen utgått för att sy ett jack i ansiktet, framme och petade in ledningspucken för Linköping i numerärt underläge.

Djurgården replikerade kort därpå och Linus Hultström bombade in 4-4 med ett kraftfullt backskott. Lagen hade sedan chanser i båda riktningar innan Roe på nytt skulle slå till, denna gång ståendes mitt framför mål efter fin framspelning av Little. Målet gav Linköping 4-5 och östgötarna höll det resultatet genom nervösa slutminuter till tre poäng.

– Karaktären segrar. Vi har haft en tuff start på säsongen, men spelade faktiskt ganska bra i första fast vi låg under. Cred till killarna som kämpar sig tillbaka, sade matchvinnaren Roe till C More.