Svängig seger höll Malmö kvar i topp

22 oktober 2016 21:40
#BIFMIF

Malmö är fortsatta serieledare sedan laget på lördagen besegrat Brynäs i en målrik tillställning. Allra mest svängde det i mittperioden med hela fyra mål, innan Malmö i tredje gick ifrån till seger med 3-5.

Brynäs kopplade tidigt ett grepp om hemmamötet med Malmö på lördagskvällen. Kort efter att Ponthus Westerholm haft en inledande möjlighet kunde Kevin Clark öppna målskyttet, när han med 4.13 på klockan vinklade in 1-0 efter fint Brynässpel. Hemmalaget drev på rejält i matchupptakten och Oskar Lindblom hade en styrning som Christopher Nihlstorp skickligt räddade.

Malmömålvakten hade mycket att stå i och höll siffrorna nere, med viss hjälp av sin målram. Nick Johnson träffade stolpen innan Nihlstorp på returen stopppade Lindblom med en snabb reflex. Men när Brynäs tryckte på var det Malmö som fick utdelning och i periodens slutskede bjöds Erik Forssell på pucken i slottet, något som gav 1-1.

– Vi kontrollerar spelet i större delen av perioden. De har en turlig brytning som de utnyttjar och nu står vi här med ett likaläge, konstaterade Kevin Clark för C More.

Vände till seger med tre raka mål

Även mittenakten började piggt av Brynäs, men ganska tidigt skulle det smälla i andra änden av rinken. Ett skott från André Benoit letade sig med tre minuter spelat in bakom David Rautio och Malmö var i ledning. Den ledningen blev dock kortvarig, för Brynäs replikerade och Daniel Paille slog in 2-2 på en retur.

Fem minuter senare höll sig samme Paille framme på nytt, när kanadensaren i spel fem mot fyra styrde in 3-2 för Brynäs. Än en gång skulle dock matchen svänga och bara 1.26 därpå testade Andreas Thuresson både en och två gånger innan han slog in kvitteringen. Den målrika perioden fick även en böljande avslutning och lagen gick till vila med ställningen 3-3.

Malmö skulle sedan återta kommandot i upptakten av tredje och än en gång var det kapten Forssell som visade vägen, denna gång med en styrning på Frederik Storms avslut. Det gav ett Brynäs som började att trycka på, men mitt i pressen kontrade Robin Alvarez in 3-5. Brynäs försökte därefter att hitta en väg in i matchen och skapade även press i slutminuterna. Nihlstorp och Malmö lyckades stå emot och Skånelaget tog de tre poäng som ger fortsatt serieledning.

– En bra match av oss, vi har mycket skicklighet i laget. Det är tufft att åka till Gävle och vinna och det är oerhört viktiga poäng för oss, summerade matchvinnaren Nihlstorp för C More.