KHK

Drömmål när Karlskrona slog Örebro

22 oktober 2016 18:33
#ÖREKHK

En storspelande målvakt och ett drömmål var två av ingredienserna när Karlskrona slog Örebro på lördagseftermiddagen. Förra årets strykgäng lyser av självförtroende och laget har nu vunnit åtta av elva matcher.

Det mest minnesvärda från den första perioden mellan Örebro och Karlskrona var gästernas ledningsmål som kom i den femtonde minuten. Ett strålande samarbete mellan Emil Larsson, Jimmy Andersson och Mattias Guter, pucken gick som på ett snöre och Larsson som sista man kunde styra in 1-0 till Karlskrona.

– Lite tur att jag får upp den, sa Larsson ödmjukt i periodpausen och fortsatte:

– Vi har haft några boxplay som gör att vi tappar momentum i matchen, men jag tycker vi har bra koll på dem.

Två bortamål i andra

Tidigt i den andra perioden gjorde Karlskrona ett riktigt slumpmål, sedan Joel Kellman sköt från långt och pucken nesligt letade sig in under Julius Hudacek. Örebro saknade inte chanser utan ställde till det för Jönsson som fått förtroendet i Karlskronakassen den här kvällen, men Jönsson var med på noterna. Det blev dock ett mål till för Karlskrona sedan Mattias Guter sköt direkt efter en tekning och pucken letade sig förbi Hudacek via en försvarare.

– Jag tycker vi gör det ganska bra, de kommer med sina nerlägg men jag tycker det är helt klart godkänt. Vi försöker spela strikt och hålla ihop och prata med varandra på isen så vi vet var vi har varandra, sa en så långt nöjd Mattias Guter.

Jönsson i det närmaste omöjlig

Örebro hade svårt att få till sitt spel och även om laget fick en hel del skott mot mål i den tredje, flera av dem riktigt bra målchanser, så verkade det för omöjligt för hemmalaget att få hål på Johannes Jönsson som imponerade. Det skulle till slut krävas ett numerärt överläge och en stark individuell prestation av Libor Hudacek, för till sist satt reduceringen. Hudacek var kall när han till vänster i banan höll i pucken och sedan avlossade ett perfekt skott, precis intill den vänstra stolpen.

Trots en stark forcering och spel sex mot fyra på slutet så blev det inte några fler mål och Karlskrona fortsätter övertyga i årets liga. Det här var lagets tredje bortaseger av fem möjliga och laget befäster därmed sin position bland topplagen i tabellen.