Vilt kämpande Rögle krigade sig till tre poäng

24 oktober 2016 21:18
#RBKSKE

Det satt hårt åt men Rögle visade upp en imponerande kämpaglöd när Skellefteå besegrades med 3-2 under måndagskvällen. Rögle visade upp en stark defensiv som säkrade segern mot slutet.

Vi bjöds på ett högt tempo under måndagskvällen när Rögle tog emot Skellefteå. Båda lagen visade upp pigga ben och en offensiv lusta och spelet böljade friskt.

Några jättechanser blev det dock inte att tala om under de första 20 minuterna, då det höga tempot också drev upp felprocenten i passningarna till viss del. Framförallt syntes det när lagen hade spel i numerärt överläge. Ett spelsätt som inte stämde speciellt bra från något håll.

• Det är svängigt där ute, men inte så mycket struktur, sa Sebastian Wännström i Rögle i första pausen till C More.

Strukturen skulle sätta sig i den andra perioden. Tempot sjönk en aning och spelet blev lite mer vårdat. Rögle fick en smakstart då det inte ens dröjde en minut innan Jack Connolly petade in 1-0 för hemmalaget.

Skellefteå kom dock tillbaka. Pressade stundtals tillbaka hemmalaget och skapade ett flertal chanser innan Tim Söderlund smällde in 1-1 via stolpen. Skellefteå hade sedan bud på mer men Rögle var farliga i sina kontringar och dessutom skulle 2-1 komma för Rögle.

Rögle vann en tekning klockrent i den offensiva zonen, rakt bak till Cade Fairchild som smällde till direkt fram till 2-1. Hans första mål i Rögletröjan.

Brutna målsviter i båda lagen

Första halvan av den tredje perioden var total svartgul dominans. Skellefteå kom i anfall efter anfall och när 2-2 satt var det inte alls förvånande. Lite mer förvånande var det kanske att det var Andrew Calof som träffade rätt. Hans första mål för säsongen.

Men Rögle bet snabbt tillbaka. Direkt efter kvitteringen fick hemmalaget chansen med en man mer på banan och då prickade Bryan Lerg in 3-2 mellan benen på Gustaf Lindvall. Lergs första mål på sex matcher. Det skulle också visa sig bli matchavgörande.

Skellefteå satsade med att plocka ut målvakten mot slutet, skapade viss press men Rögles offervilja räddade tre poäng åt hemmalaget denna kväll. Rögles andra raka seger.