Växjö segrade i svängig batalj

25 oktober 2016 21:25
#VLHDIF

Det svängde åt båda håll när Växjö vann mot Djurgården med 5-3 i Vida Arena under tisdagen. Matchen avgjordes sent då Tuomas Kiiskinen fick ikläda sig matchvinnarrollen.

Djurgården styrde det mesta av spelet id en första perioden. Mycket puckinnehav och fina kombinationer men den riktiga spetsen i slutdelen av anfallen saknades till en början.

Den spetsen hade istället Växjö. 1-0 kom från Olli Palola på en läcker straff och 2-0 satt kort därefter av Geoff Platt. Men det var Djurgården som styrde händelserna på isen och följdaktligen kom också reduceringen till 2-1 genom Daniel Brodin när han skrinnade sig fri.

Den andra perioden följde samma spår. Djurgården skapade det mesta och bästa, men Växjö var hypervassa i sina omställningar. Arvid Lundberg fixade 3-1 till hemmalaget på Växjös första skott i den andra perioden.

Målet kom mitt i en Djurgårdskanonad som också kom att resultera till 3-2 när Emil Johansson svarade upp med en riktig pärla från sin backplats. Det var sedan bud på fler mål framåt men båda målvakterna spelade riktigt bra i sina respektive mål.

Sent avgörande säkrade segern

Matchen var mer böljande och jämn i den tredje perioden. Båda lagen vaskade fram ett par heta chanser innan Djurgårdens Linus Johansson klev fram. Med en soloprestation åkte han igenom alla tre zoner innan han placerade in 3-3.

Det såg länge ut att bli det sista målet under ordinarie tid, men Växjö ville annat. Med mindre än fyra minuter kvar att spela sköt Calle Rosén och Tuomas Kiiskinen styrde in 4-3 till vilt hemmajubel.

Djurgården satsade allt framåt mot slutet för att komma tillbaka ytterliggare en gång, men det slutade endast med ett 5-3 mål för Växjö i tom bur genom Joakim Hillding, som säkrade Växjös seger.