KHK

Karlskronas defensiv knäckte Luleå

25 oktober 2016 21:40
#LHFKHK

Karlskrona tog alla tre poäng i Coop Norrbotten Arena när Luleå bortabesegrades med 2-1. Gästerna visade upp en imponerande defensiv, stark effektivitet och en storspelande Johannes Jönsson i målet.

Gästande Karlskrona ville ta tag i taktpinnen direkt och gjorde det på bästa möjliga sätt. Luleå kom knappt ur egen zon inledningsvis och första skottet träffade stolpen av landslagsspelaren Alexander Bergström.

Luleå kom dock in i matchen mer och mer och skapade ett antal lägen, men inget som vållade alltför stora problem för Johannes Jönsson i Karlskrona-målet under de första 20 minuterna.

Det blev lite mer offensiva händelser i den andra perioder. Luleå skapade mycket till en början och Brendan Mikkelson fick också in 1-0 när han på ett direktskott hittade rätt mellan benen på Johannes Jönsson.

Men Karlskrona var inte ofarliga heller. Stundtals fick man bra tryck på Luleå och störde hemmalagets uppspel en hel del som resulterade i en hel del felpass från Luleå. 1-1 skulle också komma, även om det mer var frukten av ett fint anfall. Emil Larsson bar upp pucken, serverade Morten Madsen som skickade in in 1-1 projektil i Joel Lassinanttis kryss.

Jönsson stod emot Luleås press

Den tredje perioden följde samma spelmönster som tidigare. lagen turades om att ha kommandot. Men när Niklas Arell prickade in 1-2 från sin backplats blev resterande delar av tredje perioden, mer spel från Luleås sida. Hemmalaget pressade på, skapade en del halvchanser, men inget som störde en storspelande Johannes Jönsson i Karlskrona.

Luleå satsade mot slutet med sex man på banan, men Karlskrona försvarade sig exemplariskt och knep därmed alla tre poängen under denna tisdagskväll.