Hemma
Luleå
LHF
Borta
Karlskrona
KHK

Prestigematch när Luleå går för femte raka mot KHK

25 oktober 2016 13:00
#LHFKHK

Det är kamp om platserna när Karlskrona gästar Luleå. Vid seger kan femteplacerade Luleå ta Karlskronas tredjeplats. Gästerna har dock en andraplats att kämpa för, mycket på spel med andra ord.


Formkollen

Tre raka segrar för Luleå, två raka för Karlskrona och i regel bra form för båda lag inför kvällens match.

Johan Harju har varit en stabil levererantör av poäng för Luleå hela säsongen, de senaste fyra matcherna har det blivit tre poäng (1+2).

Karlskronas succéman Alexander Bergström togs i går ut till Tre Kronors trupp till Karjala Tournament, han har dock haft det lite trögare på senare tid och efter en strålande inledning har han nu två poäng (0+2) de senaste fyra matcherna.

Läget i lagen

Klart är att Luleå tvingas spela utan Kael Mouillerat som är avstängd även den här matchen. Ilari Melart har missat de två senaste matcherna och Jan Sandström den senaste. Av vad som framkommit är utåt är det inga allvarliga skador, men än är inget sagt om deras eventuella närvaro mot Karlskrona.

I Karlskrona fick Henrik Nilsson avstå den förra matchen och sedan tidigare saknas ett par ordinarie spelare. Det är ännu oklart hur laget kommer ställa upp i matchen.

Notera att

  • Luleå vann alla fyra möten med Karlskrona i fjol
  • Karlskrona jagar sin fjärde bortaseger i år
  • Luleås Joel Lassinantti har ligans näst bästa målsnitt bland målvakter, 1,74 mål per match, Johan Holmqvist i Karlskrona har 2,01. Karlskronas Johannes Jönsson har spelat för få matcher (4) för att räknas in i statistiken men hans snitt är 1,22.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFKHK