LIF

Stark tredjeperiod borgade för HV-seger

25 oktober 2016 21:50
#HV71LIF

Leksand fortsätter gå tungt och inkasserade ännu en förlust på tisdagskvällen när HV71 blev för svåra. Det var en underhållande match där den andra perioden var ett riktigt publikfrieri men i slutet vann HV71 rättvist.

Leksand bjöd upp till riktigt bra kamp i den första perioden och kunde mycket väl ha gjort ett mål eller två, men precis som i tidigare matcher klickade det för dalmasarna.

Hemmalaget HV71 vann skotten med 14-9 och tog också ledningen. Målet kom inte långt efter det att Leksands Joe Piskula haft en fin chans från nära håll. I stället kunde Kevin Stenlund, hårt trängd mellan två Leksandsspelare avlossa ett rappt skott som smet in bakom Henrik Haukeland i målet.

Målet var Kevin Stenlunds tredje på de fyra senaste matcherna och han bättrade på statistiken i den andra perioden genom att utöka ledningen till 2-0 med ett handledsskott från långt håll som ställde Leksandsmålvakten.

– Det har startat bra, konstaterade tvåmålsskytten efter den andra perioden.

Böljande spel

Men innan den andra perioden var slut hade Leksand först hunnit kvittera efter mål av i tur och ordning Martin Karlsson och Johan Porsberger, som i numerärt överläge fick en riktig drömträff från den vänstra tekningscirkeln. Målen var inte alls ologiska, gästerna hade spelat bra, men ytterligare ett mål skulle komma och det gjorde hemmalaget efter en slumpsituation. Pucken gick riktigt högt och damp ner i Leksandszonen, backarna misslyckades med rensningen och Lias Andersson kunde ge ledningen åter till HV71.

– Det böljar ganska mycket den här perioden. Vi äger den ett tag, de äger den ett tag. Vi vill ha ett lite stabilare spel, de får komma i för många flygande anfall, sa Leksands Jesper Ollas.

"Leksand spelar helt okej"

Leksand öppnade bra i tredje, Janos Hari fick en tidig chans att kvittera, men målskyttet tröt återigen och allt eftersom gled matchen över till HV71:s fördel. Hemmalaget sköt sönder Haukeland som till slut också fick kapitulera när Martin Thörnberg satte 4-2, hans första mål på tre matcher och ett mål som definitivt punkterade matchen.

I tom kasse satte sedan Oscar Sundh 5-2 som blev slutresultatet.

– Leksand bjuder till och spelar helt okej, men vi hittar en väg att vinna. Jag tycker vi är lite passiva. Just forecheckingen har varit vår styrka, men nu tappar vi en del puckar och det kostar, sa HV71:s Martin Thörnberg efter matchen.