Frölunda ny serieledare

25 oktober 2016 21:54
#FHCMIF

Det blev en härlig seriefinal mellan Malmö och Frölunda, lagen bjöd upp till en jämn kamp som hade både klassmål och frejdigt spel. Till slut kunde Frölunda hålla undan och ta över serieledningen efter avslutande mål i tom kasse.

Toppmötet mellan serieledande Malmö och jagande Frölunda inleddes i ett fint tempo, lagen bjöd upp till kamp och flera härliga lägen. Det blev en utvisning i den första perioden och den drabbade Malmö och det var då det första målet i matchen föll.

Matt Donovan sköt från blålinjen, några spelare stod framför Nihlstorp, en av dem var Jonathan Sigalet som styrde in pucken i målet, som blev det enda i den första perioden.

– Bortsett från resultatet spelar vi rätt bra, var Malmös Robin Alvarez korta analys efter den första perioden.

Matchstraff gav långt numerärt överläge

Det var fortsatt underhållande i den andra perioden, Ilari Filpula bjöd på en riktig delikatess när han mellan benen sprätte in pucken i målet för kvitteringen. Malmös glädje blev dock kortvarig, minuten efter kvitteringen satte Robin Figren 2-1 till hemmlaget. Det var Johan Sundström som drev upp pucken och droppade snyggt till en i slottet fri Figren som nöp till direkt för sitt första mål på säsongen.

I slutet av perioden fick Malmö chans att spela numerärt överläge i fem minuter sedan Kristoffer Gunnarsson fått matchstraff för en huvudtackling på Frederik Storm, men gästerna fick inte till det i numerärt överläge.

– Vi måste göra det bättre i numerärt överläge, vi tar lite skott, träffar inte mål och ger bort puckarna lite för lätt, sa Malmös Andreas Thuresson.

"Bra målvaktsspel"

Om det var något lag som var nära mål i den tredje så var det Frölunda som hade flera fina lägen. För kvitteringsjagande Malmö ville det sig inte alls. Laget kom inte till några riktigt bra lägen och det berodde förstås också på att Frölunda försvarade sig riktigt bra. Gästerna chansade med att plocka målvakten på slutet, men då satte Frölunda i stället avgörande 3-1. I och med segern tar Frölunda över serieledningen.

– Den här matchen vinner vi på ett jättebra målvaktsspel och på ett bra boxplay, kommenterade Frölundatränaren Roger Rönnberg.