Brynäs krossade Färjestad i tredje

25 oktober 2016 22:23
#FBKBIF

Matchen mellan Färjestad och Brynäs stod och vägde och spelet böljade med målchanser åt båda håll. Men i tredje svängde pendeln kraftigt till Brynäs fördel och efter en mäktig uppvisning fick gästerna med sig tre poäng hem till Gävle.

I en underhållande första period bjöd både Färjestad och gästande Brynäs på flera fina spelsekvenser och bra målchanser. Kevin Clark var nära att ge Brynäs ledningen tidigt i matchen, men det var i stället Färjestads Milan Gulas som blev matchens första målskytt. I en matchsekvens när hemmalaget bet sig fast offensivt fick tjecken pucken i vänstra tekningscirkeln och med ett precist skott satte han pucken precis intill den vänstra stolpen.

– Vi börjar lite sådär men kommer in i det lite mer och mer och skapar några farliga chanser, sa Joakim Nygård efter den första perioden.

"Snurrar för mycket"

16-11 slutade skottstatistiken i den andra och att det blev en mållös period var svårt att tro med tanke på vilket öppet spel lagen bjöd på. Andreas Jämtin fick ett friläge tidigt i perioden, Kevin Clark följde upp med kvitteringschans för Brynäs och så fortsatte det, men Haugen och Rautio i respektive mål lyckades med nöd och näppe freda sina kassar.

– Alldeles för mycket upp och ner. Stundtals släpper vi till alldeles för mycket. Man vill lite mycket framåt och tappar någon, samtidigt som de spelade med en väldigt fart och snurrar mycket, summerade Färjestads Tomas Skogs efter den andra perioden.

"Föll ihop som ett korthus"

Den tredje perioden blev en mardröm för hemmalaget. Brynäs snurrade vilt och efter två minuter hade gästerna gjort två mål och vänt matchen. Först kvitterade Jacob Blomqvist och därefter gjorde Daniel Paille 2-1 efter ett strålande samarbete med Nick Johnson som öppnade upp hela Färjestadsförsvaret. Jesper Jensen fick sedan klubban på pucken för 3-1 sedan Kevin Clark rivit upp stora sår framför mål innan Daniel Paille gjorde sitt andra mål i matchen, vilket tog honom upp i poängligaledning. Det blev till slut 5-1 till Brynäs sedan även Jesper Jensen blivit tvåmålsskytt. Fem mål av Brynäs i den tredje perioden satte griller i huvudet på hemmalaget.

– Vi föll ihop som ett korthus, de tävlade på en annan nivå. Det här kanske var en bra väckarklocka, man kan inte spela på 75-80%, sa Färjestads tränare Leif Carlsson i en kommentar efter matchen.