Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Luleå
LHF

Örebro vill få ordning på hemmaspelet

27 oktober 2016 13:00
#ÖRELHF

Örebro blandar och ger. På hemmaplan har det gått knackigt, men det är något de vill ändra på när Luleå kommer på besök. Med hemmapublikens hjälp tillsammans med segern mot Linköping senast hoppas de kunna få den skjuts som behövs.


Formkollen

Örebro kom till Linköping med tre raka förluster och med en hel drös spelare på frånvarolistan. Med det i åtanke är segern riktigt imponerande. Närkingarna har gått lite upp och ner under säsongen och är svårbedömda formmässigt.

För Luleå var det tvärtom. De kom till matchen mot Karlskrona med tre raka segrar, men Karlskronas täta spel gav norrbottningarna en förlust. Kanske kan det bli lite öppnare spel mot Örebro och passa Luleå bättre?

Läget i lagen

Nedan redovisas lagens frånvarolista den senaste matchen samt tillbaka i tiden.

Örebro hade som sagt en del namn borta senast. Att Martin Johansson åter saknades är oroande för dem då han tidigare missade de första sju matcherna. Positivt var at lagkaptenen Viktor Ekbom var tillbaka senast efter att ha missat två matcher.

Luleå får tillbaka Kael Mouillierat efter att han avtjänat sin fem matcher långa avstängning.

Notera att:

  • Örebros hade stora förväntningar på nyförvärvet Tom Wandell inför säsongen. Han har haft det tufft med poängen, men senast fördubblade han sin skörd efter två assist.
  • Förra säsongen gick lagens första möte av stapeln i Örebro, precis som nu. Då avgick Örebro med segern efter 4-0.
  • Luleås interna poängliga toppas lite överraskande av Anton Hedman med nio poäng.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen ÖRELHF