Viksten sköt tre poäng till Örebro

27 oktober 2016 21:25
#ÖRELHF

Örebro tog sin andra raka seger och säkrade tre viktiga poäng hemma mot Luleå på torsdagskvällen. Stor matchvinnare blev Daniel Viksten, som fem minuter från slutet sköt avgörande 3-2.

Hemmasvaga Örebro gick för ett trendbrott mot Luleå, men det var gästerna som öppnade målskyttet i Behrn Arena. Efter en tempostark matchupptakt tog gästerna kommandot och det gav utdelning. Lundeström drev upp ett anfall och lade in pucken framför mål, där Brendan Mikkelson dök upp och lyfte in 0-1 med en backhand. Spelmässigt svängde det rejält och Daniel Viksten hade bland annat en stolpträff i en kvick Örebrokontring.

– Sisådär från vår sida. Vi måste bli mycket starkare framför båda målen, sen har vi några ganska farliga kontringar. Men det blir för mycket försvarsspel i den här perioden, analyserade Örebrokaptenen Viktor Ekbom för C More.

Defensiven skulle dock dominera även i upptakten av mittperioden, för där var det Luleå som tidigt kopplade greppet. Örebro å sin sida blev fast i egen zon och det ledde till långa byten. Bill Sweatt spelades till ett jätteläge av Tim Kennedy och Petter Emanuelsson hade ett friläge med Hudacek, som höll kvar Örebro i matchen.

Hudacek med viktiga räddningar i tredje

Hemmalaget kände sig slutligen tvingade till en timeout, något som gav omedelbar effekt. I spel fem mot fyra pressade Kalle Olsson in kvitteringen och tre minuter därpå slog Martin Johansson till med 2-1. Luleå lyfte sig mot slutet av perioden och lyckades även utjämna. Målet kom med 40 sekunder kvar till vilan, sedan Emanuelsson vispat in 2-2 i krysset efter vunnen tekning.

Slutperioden började med en god chans för Kalle Olsson, som var nära att kopiera sitt 1-1-mål från nära håll. Bortsett från det var det ont om Örebrolägen och istället skulle Luleå växla upp offensiven. Jacob Lagacé hade ett öppet läge men missade mål och även Emanuelsson testade Hudacek.

Mitt i Luleåpressen fick Jan Sandström problem med en studsande puck. Daniel Viksten snodde åt sig den, kom fri och smällde med fem minuter kvar att spela dit 3-2. Anton Hedman hade en gyllene chans för Luleå i slutminuten, men Hudacek räddade och Örebro tog sin andra raka trepoängare.

– Stundtals får Luleå en väldigt bra press på oss. Det är väldigt starkt att komma tillbaka och vända matchen, just på det sätt som vi gör, summerade Örebrohjälten Viksten för C More.