HV återtog fjärdeplatsen efter revansch

29 oktober 2016 18:20
#HV71BIF

HV71 revanscherade sig för torsdagens förlust mot Brynäs. Hemma i Kinnarps Arena gick laget i mittperioden ifrån till seger med 4-2, vilket gjorde att HV återtog fjärdeplatsen från just Brynäs.

I torsdagens möte med Brynäs tog HV71 en tidig tvåmålsledning, men tappade övertaget till förlust. När duon möttes på nytt i Kinnarps Arena var det återigen HV som direkt öppnade målskyttet. Efter bara en minuts spel hittade Christoffer Törngren fint in till Filip Sandberg, som stående i slottet sköt 1-0.

Bortsett från ledningsmålet var det Brynäs som kopplade ett spelmässigt grepp om matchupptakten, med ett stort puckinnehav. Chansmässigt hade lagen sina lägen, där David Rautio bland annat svarade för en fin räddning på Christoffer Persson. I spel fem mot fyra kunde sedan Brynäs kvittera genom ett backskott av Ryan Gunderson. HV fick chansen att avsluta perioden i numerärt överläge, där Martin Thörnberg med klockan på 19.57 petade in 2-1.

– Vi startar bra, så som vi alltid gör. Sen faller vi ner lite och blir passiva och det håller inte mot ett så bra lag som Brynäs. Det gäller att vi steppar upp och tar över matchen, analyserade HV:s Filip Sandberg för C More.

Storspel av Pettersson-Wentzel i tredje

Mittenakten inleddes med en riktig kalldusch för HV, som i spel fem mot fyra bjöd Brynäs på omställningsläge. Pathrik Westerholm åkte sig fri, lurade bort Fredrik Pettersson-Wentzel och kvitterade. Spelmässigt svängde det i upptakten av perioden och lagen hade flera fina möjligheter.

Sju minuter in drev så Teemu Laine upp ett HV-anfall, släppte pucken till Andreas Borgman och kunde se backen skjuta 3-2 till hemmalaget. Pär Arlbrandt fyllde kort därefter på ledningen med en elegant styrning. Brynäs avslutade sedan perioden starkt, där Daniel Paille bland annat hade en styrning som gick tätt utanför.

En bit in i tredje fick Paille nästa chans, då via ett friläge som Pettersson-Wentzel stoppade. HV-målvakten svarade för en urstark slutperiod med en fantastisk benparad på Kevin Clark. Det följdes upp av en jätteparad på Ponthus Westerholm i slutsekunderna och Pettersson-Wentzel räddade HV till segersiffrorna 4-2. Vinsten var en skön revansch för torsdagen, samtidigt som HV passerade Brynäs i tabellen.

– Det kändes som att vi hade bestämt oss för att vinna idag. Vi ville avsluta innan uppehållet med en seger, krigar på bra och gör det helt okej, summerade Martin Thörnberg vinsten för C More.