Färjestad fick Leksand på fall igen

30 oktober 2016 18:26
#LIFFBK

Färjestad vann även det andra mötet med Leksand på söndagen. Det satt hårt åt på lördagen men det satt ännu hårdare åt i returen. Leksand skapade en hel del och pressade gästerna som trots det vann med 1-2.

Det var norskt mellan stolparna på isen i Tegera Arena, Henrik Haukeland för Leksand och Lars Haugen för Färjestad.

Det var Haugen som fick jobba hårdast i första perioden då Leksand var laget som vaskade fram de allra hetaste lägena och stundtals snurrade friskt i anfallszon.

– Det är vår period och vi kan inte komma närmare mål än vi gjorde där i powerplay, men det krävs lite extra när man förlorat så många matcher, sa Leksands Martin Karlsson till C More i pausen och fick medhåll av gästerna.

– De åker mer skridskor än oss och vi tappar för mycket puckar i deras hårda press, menade Ole-Kristian Tollefsen.

Utdelning direkt i andra

Leksand fortsatte med sitt aggressiva spel i andra som bara hann bli en minut gammal innan Markus Lauridsen satte 1-0 via masken på målvakten Haugen. Det var Lauridsens tredje mål för Leksand, det första inför hemmafansen.

Färjestad hade problem och Leksand slank igenom gång efter annan. Men en time out senare var det ombytta roller. Strax efter att halva perioden var spelad kom utdelningen när Alexander Johansson styrde in kvitteringen och John Persson satte gästerna i ledningen ett par minuter senare, 1-2. Persson såg för övrigt riktigt taggad ut matchen igenom.

"Tyvärr hittar inte pucken in"

Tredje perioden gick först i försvarsspelets tecken då det gavs full koncentration. I mitten av perioden fick Leksand chansen i numerärt överläge och skapade en hel del, men i spel fem mot fem gick det trögare. Färjestad slog vakt om sin ledning, försvarade sig bra och tog även hem den andra ronden i back to back mötet.

– Vi gör ett stabilt försök. Men fortfarande är vi där och pratar om att pucken ska in. De här två matcherna mot Färjestad är kanske de bästa vi gjort i år, men tyvärr hittar inte pucken in, sa Leksands tränare Per-Erik Johnsson till C More efteråt.