Brynäs vann klart i Sandströms nolla

12 november 2016 21:15
#BIFDIF

Felix Sandström stod för 25 räddningar och stoppade allt när Brynäs besegrade Djurgården hemma i Gavlerinken. Segersiffrorna landade vid 4-0, sedan Brynäs punkterat matchen med tre mål i slutperioden.

Djurgården fick en tuff start på bortamötet med Brynäs, med ett tidigt numerärt underläge. Gästerna klarade av det utan problem, men matchupptakten präglades av ett Brynäs som kontrollerade pucken. I spel fem mot tre kom även 1-0 efter ett kraftfullt direktskott av Jonathan Pudas.

Djurgården skulle dock växa in i matchen och Ville Varakas kom mycket nära en kvittering. Backen hade ett skott i ribban som därefter dansade bakom Felix Sandströms rygg, innan målvakten lyckades få grepp om pucken. Även Markus Ljungh och Calle Ridderwall kom till ett dubbelläge för gästerna, men Brynäsledningen stod sig.

I den andra perioden var det länge ont om klara chanser. Spelmässigt låg Djurgården på i offensiv riktning till stora delar, men den första stora chansen gick till Brynäs och Johan Alcén. I kontringen efter kom Djurgårdens Markus Ljungh loss till skottläge och testade Sandström. Slutskedet av perioden tillhörde sedan Brynäs och Mikael Tellqvist klev där fram med viktiga parader.

Klättrade i tabellen - ny fyra

– Vi ska fortsätta att anfalla och försöka att spela ett roligt anfallsspel. Men ändå vara noggranna och försöka att hitta en balans, löd Brynästränaren Thomas Berglunds budskap i C More inför tredje.

Det lyckades även hemmalaget med. För även om Daniel Brodin öppnade med en tidig chans för Djurgården var det Brynäs som kontrollerade spelet. Redan i den andra minuten av perioden ökade Oskar Lindblom på ledningen till 2-0 och en stund senare satt även trean i nät, inprickad av Jesper Jensen.

Djurgården sökte en väg in i matchen och laget hade sina chanser. Felix Sandström höll dock tätt i Brynäsmålet och svarade för 25 räddningar i vinsten, där Gustaf Thorell avslutade målskyttet. Med ett rappt skott skickade han 4-0 i nät och Brynäs lade beslag på samtliga tre poäng. Det ger laget ett lyft i tabellen, där Brynäs är ny tabellfyra.