Hansson fullbordade HV:s vändning i rivalmötet

12 november 2016 21:35
#VLHHV71

Växjö gick upp till en tremålsledning i mittperioden, men det var HV som tog hem segern i rivalernas returmöte. En urstark vändning fullbordades av Niklas Hansson som avgjorde till 3-4 i straffläggningen.

Växjö visade ingen mättnad efter fredagens rivalseger över HV71 utan tog tidigt kommandot även i returmötet. Olli Palola satte direkt Linus Söderström på prov och HV-målvakten hade mycket att stå i under matchupptakten. Palola kom till ytterligare ett fint läge, samtidigt som Växjö drev på framåt.

Med exakt elva minuter på klockan fick laget även utdelning för pressen. Geoff Platt skickade då in 1-0 bakom en skymd Söderström, som fram till dess hade stoppat elva skott. HV spelade upp sig något efter underläget, men chansmässigt var det Växjö som dominerade första 20.

Dominansen skulle även betala av sig i mittenakten. Där dröjde det bara två minuter innan Liam Reddox bombade in 2-0 med ett kraftfullt slagskott. Kaptenens fullträff efterföljdes av en stark HV-period, men Växjö tog sig igenom den och skulle istället utöka ledningen. I spel fem mot fyra skickade Cory Murphy in trean bakom en skymd Söderström och HV var i rejäl brygga.

Söderström klev fram i förlängningen

Men Jönköpingslaget skulle resa sig och kort därefter reducerade Dylan Reese med ett backskott. Upphämtningen gick sedan vidare i tredje, där Teemu Laine tidigt avfyrade en riktig kanon som letade sig rakt upp i krysset bakom Viktor Andrén.

Ställningen var då 3-2 och HV hade ordentlig kontakt. När så sju minuter passerat av perioden pressade sig Oscar Sundh förbi längs kanten, fick in pucken mot mål och såg Pär Arlbrandt trycka in kvitteringen. Målet var även talande för matchbilden där HV hade tagit över totalt.

Efterhand kunde Växjö hämta sig och i slutminuterna var det också hemmalaget som var närmast ett avgörande. Matchen gick dock förlängning där Söderström stod för vassa parader, följt av en lång och dramatisk straffläggning. Där blev till slut Niklas Hansson stor matchvinnare när han vispade in 3-4 och gav HV71 bonuspoängen. Segern var en skön revansch på rivalen Växjö, som vunnit fredagens fight.