Karlskrona
KHK

Frölunda ny serieledare

12 november 2016 18:30

Det var en jämn match mellan serieledarna Karlskrona och tabelltvåan Frölunda. Resultatet speglar inte riktigt målbilden, där Karlskrona hade två skott i stolpen och en straffmiss. Men det rann iväg under den andra perioden och göteborgarna är nu nya serieledare!

Det var en jämn, fartfylld och lite smågrinig första period vi fick se i matchen mellan tabellettan Karlskrona och tvåan Frölunda. Men det var bortalaget som tog ledningen efter drygt åtta spelade minuter. Rasmus Dahlin gjorde sitt första mål i SHL och detta helt på egen hand.

– Det var skönt. Jag kom med hög fart, gick till vänster och sköt. Det var gött. sa Dahlin till C More.

Resultatet efter den andra perioden speglade inte riktigt matchbilden. Frölunda utökade sin ledning till 3-0. Först genom Victor Olofsson som från högerkanten sköt en puck som studsade över benskyddet på Karlskronas Johannes Jönsson. Sebastian Stålberg skrevs som målskytt på bortalagets tredje mål. Hemmalaget dumpade ner pucken i hörnet och tog det sedan alldeles för lugnt i egen zon. Något som Stålberg tog till vara på. Men hemmalaget saknade inte chanser. Filip Cruseman hade ett skott i ribban och man bjöds sedan på en straff. Mattias Guter la ett löst backhandskott i bröstet på Johan Gustafsson.

Frölunda nya serieledare

Det blev tillslut en mållös sista period mellan Karlskrona och Frölunda. Fortsatt jämnt och emellanåt lite grinigt. Frölunda pressade på bra och gick för ett fjärde mål. Men Johannes Jönsson höll tätt.

– Det är en tuff och tajt match. De hade vassa chanser men vi är tyngre och det vinner vi på. Jag hade lite flyt ändå. Det måste jag säga, sa Johan Gustafsson, som kunde hålla nollan, till C More.