Ung matchvinnare i comebacken för HV71

15 november 2016 21:48
#HV71FBK

HV71 tog en stark seger mot seriens kanske formstarkaste lag Färjestad. Spelglädjen fanns på plats och gladast av alla var en ung lirare som stått småskadad vid sidan av de två senaste matcherna.

HV71 spelade veckoslutets derbymatcher mot Växjö utan forwarden Lias Andersson som drogs med lite skavanker. Mot Färjestad var han tillbaka och visade direkt upp sig från sin bästa sida. Elva minuter in i matchen bröt han starkt in framför kassen, sköt på målvakten Lars Haugens benskydd och tog sedan tillvara på sin egen retur fram till 1-0.

– Man är alltid spelsugen när man är skadad så det är skönt att vara tillbaka, sa Andersson till C More i pausen.

HV71 vann skotten klart i första och ännu klarare i andra. Mattias Tedenby blev den periodens enda målskytt efter riktigt snyggt växelspel med Ted Brithén. Hans avslut höll högsta klass stenhårt rakt upp i krysset och det var 2-0 efter 40 minuter.

Kontroll på händelserna

HV71 fortsatte vara det spelförande laget i tredje perioden. Lias Andersson ville mer och satte 3-0 i numerärt överläge efter 6:49.

Hemmalaget hade full koll på vad som skedde på isen, men i numerärt underläge (!) satte Linus Persson 3-1 för Färjestad.

Den riktiga nerven infann sig dock aldrig utan smålänningarna bevakade tämligen enkelt sin ledninge ända in i mål. Det skiljer därmed bara en poäng mellan dem i tabellen där HV71 flåsar Färjestad i nacken. Färjestads tränare Leif Carlsson var klar i sin analys efteråt.

– Jag är lite besviken att vi ledare inte fått igång laget bättre, jag tar på mig att laget inte är redo att ta kampen här i slutet. Vi var för mycket tvåa och trea på pucken och förlorar mot ett bättre lag ikväll, sa han till C More.

Även Lias Andersson har sin individuella analys klar i intervjun med C More efter matchen:

– Jag tar för mig mer nu och får spela center som jag är van vid. Alla bitar börjar falla på plats.