LHF

Luleå tillbaka som vinnare - andra raka segern

17 november 2016 22:01
#RBKLHF

Efter fem raka förluster vann Luleå i tisdags. På torsdagskvällen följde laget upp med ytterligare en seger borta mot Rögle. Matchen slutade 3-5 och fem mål framåt hade laget inte gjort på tretton omgångar innan.

I första perioden var de heta chanserna lätträknade. Båda lagen vaskade fram några skapliga lägen, men utan att kunna spräcka målnollorna. Rögles Christopher Liljewall svarade för en snygg prestation, drog en back och tog sig fram i friläge.

– Jag måste göra mål i friläget jag har, vi har jobbat mycket med avsluten. Men det är bara att sätta nästa, sa en besviken Liljewall till C More i första periodpausen.

Händelserna satte mer fart i andra. Bill Sweatt var ofta med i händelsernas centrum för Luleå. Han satt utvisad i inledningen av perioden, men precis när han kom in igen fick han friläge. Avslutet var distinkt och vi hade 0-1 på tavlan.

Efter halva perioden kvitterade Daniel Widing för Rögle efter en fin prestation på högerkanten.

– Jag fick en bra pass av Schütz och sen måste jag ha fått blackout eller nåt, jag brukar inte sätta igång och dribbla, sa Widing till C More.

Luleå återtog ledningen en stund senare genom Brendan Mikkelson efter en snabb spelvändning. En Luleåpuck till låg i mål därefter, men det målet godkändes inte på grund av att Mouillierat förpassat den in i mål med handen.

"Segrar betyder mycket"

Men fler bortamål skulle komma i tredje perioden. Pontus Själin (första i SHL) och Christian Jaros hade satt Luleå ordentligt i förarsätet redan fem minuter in i tredje, 1-4.

Patrick Cehlin satte efter halva perioden 2-4, men skadade sig i samma sekvens. Rögle hade efter det sina möjligheter, men när Petter Emanuelsson styrde in Luleås femte mål med fyra minuter kvar var matchen avgjord. Kevin Marshall putsade till siffrorna till 3-5 i slutsekunden.

– Det är klart att det är skönt, men idag var det ingen toppenmatch. Vi gör fortfarande för mycket misstag. Men segrar betyder mycket för självförtroendet, sa Luleås lagkapten Johan Harju, som själv svarade för hela tre assist i matchen.