Tappert Linköping kämpade hem tre poäng

17 november 2016 21:48
#LHCBIF

Linköping och Brynäs bjöd på en match med flera ansikten. Jämn förstaperiod, Linköping i andra och Brynäs som jagade i tredje. Hemmalaget visade karaktär och fredade sitt mål där Marcus Högberg var rena väggen.

Brynäs öppnade starkt och fick också chansen i sitt på sistone så framgångsrika powerplay vid två tillfällen i första perioden. De vaskade fram en och annan chans, men Marcus Högberg höll rent från påhälsning.

När powerplay nummer två precis hade löpt ut passade Linköping på att ta ledningen. Målet gjordes av Broc Little, vem annars? Han har nu gjort mål i fem matcher i rad och det här satt snyggt uppe i krysset.

Därefter var det ytterst nära 2-0 när Linköping spelade i numerärt överläge, men den här gången höll gästernas målvakt David Rautio tätt.

– Det går uppenbarligen bra för mig just nu, kommenterade Little till C More i pausen.

Han skulle också få med sig en assist när Linköping trummade på ordentligt i den andra perioden. Han spelade då fram pucken till debuterande Anssi Salmela som serverade Mathis Olimb kanonläge. Olimbs skott satt sedan i krysset.

Linköping vann skotten i andra med 15-8, hade mest chanser, men även Brynäs var farliga när de stack upp i sina attacker.

En kamp mot klockan

Tredje perioden blev kämpig för hemmalaget. Jacob Blomqvist styrde in reduceringen till 2-1 redan efter fyra minuter och därefter följde fem minuters numerärt underläge efter att Henrik Törnqvist visats ut för resten av matchen.

Linköping kämpade och offrade sig. Tillsammans med sina utespelare såg målvakten Marcus Högberg till att hålla målet fritt från påhälsning både under femminutersutvisningen och resten av matchen. Det var stundtals hårt tryck, men östgötarna kunde till slut räkna in tre nya poäng.

– Grabbarna som spelar boxplay gör ett otroligt jobb, det avgör matchen idag. Vi hamnar på hälarna i och med utvisningarna men lyckas klara det och det bygger karaktär, sa Linköpings tränare Dan Tangnes till C More efter matchen.