Sundström fullbordade Frölundas starka vändning

17 november 2016 22:15
#FBKFHC

Frölunda gick segrande ur bortamötet med Färjestad, sedan Johan Sundström avgjort i förlängningen. Målet innebar slutpunkten på en stark vändning av gästerna som via tre raka mål vann med 3-4.

Det bjöds på intensiv hockey redan från start när den klassiska duon Färjestad och Frölunda gjorde upp på torsdagskvällen. Hemmalaget tog tidigt greppet om spelet, något som bland annat gav ett jätteläge för Joakim Nygård. Färjestad fortsatte att pressa på framåt och John Persson gavs fritt läge framför Johan Gustafssons mål.

Frölunda å sin sida stack upp genom backen John Nyberg och på returen höll sig Simon Hjalmarsson framme. Stefan Steen hann precis stänga till vid stolpen och videogranskning visade att pucken aldrig var över mållinjen. Istället fick Färjestad med 17 minuter spelat chansen i powerplay, där Milan Gulas lade upp för Johan Ryno till 1-0. Steen stod sedan för en ny räddning i slutsekunderna då Christoffer Ehn testade.

– Det är en bra period, full fart från båda lagen. Vi ska försöka att flytta upp spelet lite mer och få mer tekningar i offensiv zon, sade målskytten Ryno till C More.

"Starkt att komma tillbaka och vinna"

Utdelningen fortsatte för Färjestad tidigt i mittenakten, där laget fick ett numerärt överläge. Det utnyttjade Linus Persson genom att sätta klubban på Rynos passning till 2-0. Målet var början på en svängig period och bara en minut senare fick Frölunda kontakt när Carl Grundström på ett märkligt vis styrde in reduceringen.

I en svängig matchbild hade båda lagen sina lägen och hos Färjestad var Milan Gulas drivande. Tjecken var även involverad i hemmalagets 3-1, då han startade samma anfall som Ryno avslutade. Frölunda skulle återigen replikera och än en gång var det Grundström som styrde in ett backskott. Med klockan på 18.13 kom sedan 3-3-målet, då en olycklig Stefan Steen slog in sargstudsen efter Jonathan Sigalets skott i eget nät.

Gästerna hade enorma lägen till att ta ledningen i början på tredje. Sebastian Stålberg och Jacob Larsson testade Steen, som höll kvar Färjestad i likaläget och matchen gick till förlängning. Där fick Frölunda efter tre minuter chansen i powerplay och Johan Sundström bombade då in avgörandet i krysset. Målet innebar 3-4 samt bonuspoäng till gästerna.

– Vi gör en bra bortafight. Det är inte alls lätt att komma till Karlstad. Starkt av oss att komma tillbaka och vinna, sade segerskytten Sundström till C More.