Hemma
HV71
HV71
Borta
Karlskrona
KHK

Målsnålt - eller proppen ur i Kinnarps Arena?

23 november 2016 13:00
#HV71KHK

Det har gått troll i offensiven för både HV71 och Karlskrona. Ska vi av den anledningen vänta oss en målsnål tillställning? Kanske, men någon gång lossnar det och inte alltför sällan kommer det en riktig islossning efter en sådan svit.


Formkollen

HV71 har bara mäktat med ett mål på de två senaste matcherna. Det kom senast mot Frölunda i en match där laget absolut inte saknade chanser. Dock hittade bara ett av 42 skott in i mål.

Karlskrona har det oerhört svårt att göra mål just nu. På de fem senaste har laget bara gjort två (!) mål. Men defensiven har fortsatt att fungera bra, sju insläppta spelmål under samma tidsperiod.

Läget i lagen

Glädjande för HV71 var att Simon Önerud var tillbaka i laget senast efter att ha missat tio matcher. Istället saknades Teemu Laine ihop med de sedan tidigare frånvarande Dylan Reese och Chris Abbott.

Inte nog med måltorkan, Karlskrona blev inför den senaste omgången också av med sin vassaste målskytt, Mattias Guter. Dessutom är Marcus Paulsson avstängd och missar lagets två kommande matcher.

Notera att

  • Lagen möttes senast den 18 oktober i Kinnarps Arena, då vann HV71 med 4-1.
  • Målvaktsspelet har varit stabilt i båda lägren.
  • Poängbäst i HV71 är Martin Thörnberg (15p) och Alexander Bergström i Karlskrona (14p)
  • Karlskronabacken Mattias Karlsson spelar mest i hela SHL med 23:45 i snitt per match. HV71 har ingen spelare med mer än 20 minuter i snitt per match.
  • Diskutera matchen på sociala medier under hashtagen #HV71KHK