Kamp och känslor när Växjö bortabesegrade Färjestad

26 november 2016 19:06
#FBKVLH

Det var stundtals riktigt starka känslor när Färjestad försökte få igång spelet mot Växjö. Men trots försöken räckte det inte hela vägen och Växjö kunde till slut pusta ut som segrare.

Det blev mycket kamp mellan Färjestad och Växjö och efter en underhållande förstaperiode var det gästerna som hade ledningen med 1-0 sedan Pontus Netterberg utnyttjat en spelvändning. Till höger i banan, strax innanför blålinjen avlossade han ett skott som gick in vid den första stolpen. Det var visserligen ganska långt från mål, men skottet var hårt och det var välplacerat.

Färjestad hade lite mer spel i perioden, men Växjö försvarade sig kontrollerat.

– Jag tycker vi kan vara lite modigare i spelet. Färjestad får ha lite för mycket puck och det kan straffa sig i längden, kommenterade Växjös tränare Sam Hallam till C More.

Pucken dansade på mållinjen

Den andra perioden var bara ett par minuter gammal när Växjö utökade till 2-0 och det var ett fint samarbete mellan Palola och Rosén som låg bakom. Palola kom in i zon och i höjd med den högra tekningscirkeln la pucken direkt till vänster där Robert Rosén kunde direktskjuta i öppen kasse då Haugen inte hunnit med i sidled.

En puck som dansade på mållinjen var så nära mål Färjestad kom, men det kunde inte fastställas att pucken ska ha varit över mållinjen och Färjestad förblev mållöst. I slutet av perioden blev det ett par rejäla skärmytslingar framför Växjömålet vilket gav utvisningar, men inga fler mål.

– Jag tycker det är helt rätt för oss att skapa lite känslor. Vi måste försöka få någonting att gnistra igång laget och om det är ett litet gruff framför målet så tycker jag det är helt rätt, sa Färjestads Joel Eriksson Ek till C More.

"Jocke räddar oss i målet"

Kampen fortsatte i den tredje perioden där Växjös Ville Leino skulle hamna i centrum. Först sedan han slarvat med pucken vilket gav Färjestad ett anfall där Johan Ryno kunde spela in pucken i slottet. Där mötte Magnus Nygren med ett kalasskott som utmärkte Joacim Eriksson i Växjömålet inte kunde göra något åt. Färjestads underläget var nu bara var ett mål och det blev nervdaller i slutet.

Lagen bytte chanser och det kunde gott och väl ha trillat in ett eller annat mål, men 1-2 stod sig till slutet då Färjestad plockade målvakten i ett sista försök att få till en kvittering. Det var då Ville Leino slog till igen och spikade slutresultatet i tom kasse, Färjestad-Växjö 1-3.

– Vi jobbar på rätt hårt och de får slita för sina chanser, de fick hålla puck lite för mycket, men jag tycker ändå att vi gör det svårt för dem och Jocke räddar oss i målet några gånger också så det var skönt, kommenterade Växjös Robert Rosén till C More.