Skellefteå vinnare i svängig målfest

26 november 2016 18:35
#SKEÖRE

Det var svängdörrar på när Skellefteå tog emot Örebro på lördagen. I ett sprakande möte tog till sist Skellefteå hem tre mycket dramatiska poäng, tack vare Sebastian Ahos fina avgörande till 5-4.

Hemmastarka Skellefteå öppnade piggt mot Örebro, även om gästerna fick chansen i ett tidigt powerplay. Greg Squires stormade fram till avslut för Örebro, men stoppades då av Joni Ortio. Istället skulle Skellefteå koppla greppet och med 5.57 spelat direktsköt Oscar Möller 1-0 med en mäktig träff.

Tempot i matchen var relativt lågt och chanserna därför få. En bjudning av Skellefteå i egen zon öppnade dock upp för Örebro och Joel Mustonen kunde ståendes i slottet vispa in kvitteringen. I periodens slutskede växlade sedan lagen upp, något som gav ett böljande spel.

– Ändå en okej första period. Vi får riktigt bra tryck första tio minuterna, sen blir vi lite passiva i deras uppspelsfas, analyserade Skellefteås målskytt Möller för C More.

Avgjorde med en soloräd i tredje

Om första 20 var aningen försiktiga skulle mittperioden utveckla sig till den totala motsatsen. Efter bara 22 sekunder åkte sig Daniel Viksten rakt igenom Skellefteåförsvaret och sköt 1-2 till Örebro. Libor Hudacek var kort därefter mycket nära att utöka, men en Skellefteåklubba stoppade slovaken från att slå pucken i det öppna målet.

Istället skulle Skellefteå utjämna genom Joakim Lindström som direktsköt 2-2. Hemmalaget tog med halva perioden spelad även ledningen, ett mål som kom i numerärt underläge då Pontus Petterström fint spelade fram lagkapten Jimmie Ericsson. Örebro hade sedan stora möjligheter till att utjämna, men det skulle dröja till slutsekunderna innan 3-3 satt. Med klockan på 19.42 slog Glenn Gustafsson till efter en retur och lagen gick till vila i likaläge.

Det stod sig sex minuter in i tredje, sedan hade Oscar Möller återgett Skellefteå övertaget med sitt andra mål för kvällen. Direkt på tekning stack så Örebro upp och Martin Johansson frispelade Viksten till kvitteringen. Målfesten var inte över där, för med en egen soloräd såg Sebastian Aho till att runda Brages målbur och lyfta 5-4 i krysset med en läcker backhand. Örebro låg därefter på för en kvittering och slutskedet blev mycket dramatiskt. Joni Ortio svarade för flera avancerade räddningar, något som gav Skellefteå segern med uddamålet.

– Grymt skönt! Det var en tight match, men vi lyckades vinna. Det känns riktigt bra, sade matchvinnaren Aho till C More efter trepoängaren.