LHF

Christensen gjorde det igen för HV71

26 november 2016 21:31
#HV71LHF

Erik Christensen vet hur man gör mål på Luleå. Trots fenomenalt målvaktsspel av Filip Gustavsson kunde HV71 vinna med 2–1 efter straffläggning, tack vare att Christensen hittade nätet två gånger om i matchen. Det räckte till två poäng.

Efter att HV71 besegrade Luleå med 3–2 på fredagen, i en match där båda lagen uttryckte missnöje med hur det såg ut, var Luleå ute efter revansch mot samma motstånd på lördagskvällen.

Gästerna i Kinnarps Arena var då förstärkta av backen Oscar Engsund, som anslöt till laget direkt från Frölunda tidigare samma dygn. Engsund blev snabbt tvungen att visa vilka försvarskvaliteter han besitter. Två gånger på kort tid i den första perioden fick nämligen Luleå spela numerärt underläge – båda gångerna efter förseelsen "puck out" – och det klarade man av. Det var dock inte utan att HV71 skapade målchanser, vilket även Luleå lyckades med när lagen väl var lika många spelare på isen. Men målvakterna, Fredrik Pettersson-Wentzel i HV71 och Filip Gustavsson i Luleå, släppte ingenting förbi sig under de inledande 20 minuterna.

Lyssnade på tränaren

– Vi vill gärna addera lite kroppar framför offensiv kasse. Kan vi ändra det så hoppas jag vi gör mål, sa Luleås tränare Stefan Nilsson till CMore inför den andra perioden.

Stefan Nilsson kunde inte få mer rätt. Med det sagt var det HV71 som såg ut att ligga närmast ett ledningsmål i mittenakten, och efter ett nytt numerärt överläge med många målchanser var det Filip Gustavsson som på egen hand höll likaläget intakt.

Plötsligt kunde då Luleå istället passa på att göra matchens första mål. Anton Hedman gjorde precis så som Nilsson hade uppmanat till, och tog sig in på mål. Där hittade han en ledig yta och när pucken kom dit, från Andreas Falks framspelande klubba, gjorde Hedman allt rätt och fann en lucka förbi Fredrik Pettersson-Wentzel. Efter den andra perioden var det just Hedmans mål som stod sig som matchens dittills enda, trots mängder av klara målchanser åt båda håll.

Christensen klev fram

Den tredje perioden blev sedan en fortsatt uppvisning av Filip Gustavssons superba målvaktsspel. Men med tiden skulle det visa sig att inte heller han var omöjlig att få hål på. Efter intensiv press från HV71:s sida lyckades till slut Erik Christensen, som gjorde två mål kvällen innan, den här gången kvittera till 1–1.

Matchen gick därefter till förlängning, där inget av lagen kom att kunna utnyttja de enorma ytor som uppstod i tre-mot-tre-spelet, och vidare till straffar. Bara en spelare på isen gjorde då mål. HV71:s Erik Christensen, vilket innebar två poäng till hemmalaget.

– Det var en tuff match, så vi får vara glada för poängen, sa matchvinnaren Christensen till CMore efter matchen.