Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Luleå
LHF

Hett och grinigt back-to-back-möte väntar

2 december 2016 13:00
#FHCLHF

I fjol vande vi oss vid att mötena mellan Frölunda och Luleå var griniga, täta och tuffa. I fjol brakade lagen samman i tolv (!) tävlingsmatcher och det finns mänger av groll mellan klubbarna, som nu möts två gånger på två dagar.


Formkollen

Frölunda fick se sin långa segersvit på sex matcher brytas när laget föll mot Linköping borta i lagets senaste match. På hemmais har dock klubben vunnit tio av elva matcher, vilket är bäst i ligan.

Luleå lyckades i sin senaste match bryta en tre matcher lång förlustsvit när Djurgården besegrades efter straffläggning hemma i Coop Norrbotten Arena. Laget har dock en seger på de fyra senaste och inte tagit tre poäng sedan den 19:e november.

Så här sammanfattade Frölundas backgigant Henrik Tömmernes mötena med Luleå i en intervju med SHL.se tidigare i veckan.

– Det ska bli väldigt roligt. Vi har inte mött dem än och det känns lite konstigt. Vi mötte dem extremt många gånger i fjol. Det kommer att bli hett och verkar bli mycket folk här hemma på fredag. Sedan gick ju Oscar Engsund precis dit och det lär snackas mycket om matchen. Det brukar alltid bli bra matcher mot Luleå, de står upp bra och vi taggar till lite extra, sa han.

Läget i lagen

I listan nedan är de namn som saknats från lagens trupper den senaste tiden.

Notera att

  • I fjol möttes lagen tolv gånger. Två gånger i CHL, fyra i SHL och sex matcher i slutspelet. Frölunda vann åtta av matcherna, dessutom slutade åtta av mötena mellan lagen med uddamålsseger.
  • Frölunda är SHL:s bästa hemmalag.
  • I Luleå återfinns Oscar Engsund som bara för någon vecka sedan tillhörde Frölunda.
  • Tre av Luleås fyra senaste matcher har gått till straffläggning.
  • Henrik Tömmernes leder backarnas poängliga överlägset och har gjort flest assist (17) av samtliga spelare i SHL.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCLHF