Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Luleå
LHF

Hett rivalmöte på menyn i Västerbotten

8 december 2016 13:00
#SKELHF

Skellefteå AIK med uppåtgående form, en het Oscar Möller och nyförvärvet Bud Holloway redo mot ett Luleå med en rad förluster i bagaget, problem med målskyttet och tunga skador. Det är skilda världar när dessa två rivaler nu ska göra upp.


Formkollen

Skellefteå kommer till spel med fyra raka segrar i bagaget. Senast besegrades Karlskrona med 2-0 och den segern gjorde också att Skellefteå nu på allvar har startat klättrringen i tabellen. I segern över Karlskrona bjöd åter Oscar Möller på mål, och forwarden är verkligen på väg mot storformen.

Luleå har det desto tyngre. Laget från norr kommer från ett dubbelmöte mot Frölunda som slutade i allt annat än glada miner. Två förluster, inte ett enda mål gjort, och tunga skador på Julius Junttila och Petter Emanuelsson.

Läget i lagen

Skellefteå har sedan en tid tillbaka fått klara sig utan Niclas Burström, Axel Holmström, Kyle Cumiskey och Pär Lindholm. Det ser ut som att samtliga även missar mötet mot Luleå. Senast saknades också Sebastian Ohlsson. Bud Holloway kommer göra debut för Skellefteå AIK.

Gästande Luleå har en diger skadelista. Petter Emanuelsson och Julius Junttila är senaste tillskotten där. Sedan tidigare finns Pontus Själin, Craig Schira och Christopher Mastomäki skadade. Positivt för Luleå är att Anton Hedman är tillbaka efter avstängning samt att backen Daine Todd ser ut att vara redo för comeback.

Notera att

  • Oscar Möller i Skellefteå har gjort sju mål på de fem senaste matcherna.
  • Strålkastarljusen kommer vara på återkommande Bud Holloway.
  • Luleås Jacob Lagacé och Tim Kennedy jagar sina första SHL-mål för säsongen.
  • Luleå har gjort åtta mål på sina sju senaste matcher.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtag #SKELHF