Luleå fick Skellefteå på fall i tufft derby

8 december 2016 21:50
#SKELHF

Det var högt tempo och smällde rejält när rivalerna Skellefteå och Luleå drabbade samman i Skellefteå Kraft Arena. Luleå segrade till sist med 3-1 efter att Tim Kennedy stått för det matchavgörande målet.

Det var ett frenetiskt tempo när pucken släpptes i derbyt mellan Skellefteå och Luleå. Två spelsugna lag som bjöd på hög fart och mycket kamp.

Det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen till en början. Man bjöd på fina kombinationer, snabbt passningsspel och skapade mest lägen. I powerplay kom också 1-0 genom Andrew Calof. Positionerad till höger i uppställningen knäppte han till och 1-0 pucken seglade in i Joel Lassinanttis kryss.

Luleå kom in bättre i andra perioden och man fick då också en smakstart. Kael Mouillerat skrinnad eupp på vänsterkanten, serverade Johan Forsberg som styrde in 1-1 i nättaket redan efter 20 sekunder. Luleå fortsatte efter målet att pressa på och fick fast Skellefteås backar i egen zon gång på gång.

Tempot var fortsatt högt och Skellefteå var inte ofarliga i sina snabba spelvändningar, men fick ingen utdelning i den andra perioden.

– Vi måste höja oss, sammanfattade Oscar Möller i Skellefteå efter två perioder.

Tim Kennedy avgjorde med sitt första SHL-mål

Den tredje perioden fortsatte med Luleå som spelförande och gästerna skulle också utnyttja det målmässigt. Tim Kennedy snodde pucken i mittzon, skrinnade sig fri och och snärtade upp 1-2 i närmsta krysset. Ett läckert avslut.

Skellefteå forcerade mot slutet, plockade ut målvakten och satsade allt framåt, men Luleå stod emot och visade upp ett starkt försvarsspel.

Istället kunde Bill Sweatt sätta 1-3 i tom bur och säkra Luleås tre poäng. En extra skön seger för backen Jan Sandström som med kvällens match firade 1000 matcher i SHL och slutspel.