Linköpings styrka sänkte Malmö

5 december 2016 21:18

Linköping knep tre poäng i bortamötet mot Malmö under måndagskvällen efter seger med 3-2. Det var styrkan, fysiken och intensiteten som var vägvinnande sedan gästerna kämpat ner hemmalaget i den tredje perioden.

Det var en något hafsig inledning på matchen mellan Malmö och Linköping, där inget av lagen fick någon vidare ordning på passningsspelet.

Eftersom tog gästerna över lite mer och bland annat hade Eddie Larsson ett skott som klingade klockrent i ribban.

Malmö var dock inte heller ofarliga. Framförallt skapade man en hel del oreda i gästernas zon i spelet med en man mer på banan, men Marcus Högbergs fina form i mål fortsatte även denna kväll, då han stod emot samtliga hemmachanser i den första perioden.

Men Högberg skulle få ge vika i den andra perioden. Efter att ha hållt nollan i närmare 160 effektiva spelminuter i sträck satt pucken i nät bakom honom igen. Och det var inte mycket han kunde göra. Malmö bjöd nämligen på ett klassanfall där pucken gick som på ett snöre och där Lars Bryggman avslutade med att skicka in 1-0 i nättaket.

Linköping lät sig dock inte nedslås av det, utan kom tillbaka. Firma Emil Sylvegård och Niklas Fogström bjöd på hårt arbetande när man jobbade kvar pucken i anfallszonen och där den sistnämnda kunde prickskjuta in 1-1 via stolpen.

"Vi kan mycket bättre än så här"

– Vi kan ändå mycket bättre än så här, vi får inte till några långa anfall, men trots det har vi ett bra utgångsläge inför den sista perioden, sa Ken Andre Olimb till C More i pausen inför den tredje perioden.

Olimb skulle också få sin önskan uppfylld. Linköping tog kommandot i den tredje perioden omgående då Eddie Larsson skickade in 1-2 i krysset. Efter det målet fortsatte gästerna att pressa på och snart stod det också 1-3 på tavlan efter att Niklas Persson pillat in pucken under Christopher Nihlstorp.

Malmö såg ut som ett slaget lag och hade problem att komma ur egen zon stundtals. Men Rhett Rakhshani smällde in 2-3 via ribban i en snabb spelvändning och med det målet så startade han Malmös forcering framåt.

Skåningarna pressade på och med minuten kvar av matchen plockades målvakten ut och Noah Wlelch dundrade ett slagskott i ribban. Men närmare än så kom inte hemmalaget och Linköping fick lämna Skånde med tre poäng efter seger med 2-3.