Leksand vann igen - nollade serieledarna

8 december 2016 21:47
#LIFFHC

Leksand stod för en riktigt smällkaramell hemma i Tegera Arena när serieledarna Frölunda besegrades. Leksand bjöd på en stabil insats och stängde ner Frölunda i matchen som slutade 4-0.

Publiken hann knappt bänka sig innan det small i nätmaskorna i Tegera Arena. Det tog endast 20 sekunder innan Isac Skedung hittade rätt från nära håll för Leksand.

Frölunda såg yrvaket ut inledningsvis, men jobbade in sig i matchen allt mer och hade även en kvittering inne som dock dömdes bort efter att Christoffer Ehn petat in pucken efter att den var blockerad.

Starka startar på perioderna var Leksands melodi denna kväll. I den andra perioden tog det bara tolv sekunder innan Eric Castonguay hade bombat in 2-0 i nättaket.

Leksand visade upp ett gott självförtroende i spelet och Frölunda hade problem att forcera hemmalagets starka försvar. När dessutom Martin Karlsson i friläge satte 3-0 till hemmalaget så var Frölunda satta under rejäl press. Målvakten Johan Gustafsson byttes ut mot Dan Bakala i gästernas försök för att väcka laget och komma ikapp.

Haukeland stod på huvudet - igen

Frölunda försökte i den tredje perioden med alla medel, men man kom inte igenom Leksands betongförsvar denna kväll. Hemmalaget bjöd på ett oerhört stabilt och disciplinerat försvarsspel - och Henrik Haukeland i mål räddade allt som kom i hans väg.

Frölunda blev frustrerat, drog på sig utvisningar och chansen till poäng gled serieledarna ur händerna. Martin Karlsson stängde butiken med sitt 4-0 mål i tom bur.