• Huvudsponsorer

Tis 14 Nov  (7 matcher)
Tor 16 Nov  (7 matcher)
Fre 17 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (6 matcher)
Tis 21 Nov  (5 matcher)
Tor 23 Nov  (7 matcher)
Lör 25 Nov  (7 matcher)
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Brynäs
BIF

Färjestad mot nya och fler mål

9 december 2016 13:00
#FBKBIF

Brynäs stod för en rejäl slutforcering när laget gästade Karlstad tidigare i höstas. Med fem mål i slutperioden vände laget och vann - en matchbild hemmalaget vill undvika när lagen återigen möts i Löfbergs Arena.


Formkollen

Färjestad har haltat på sistone, visserligen har laget två segrar de sista tre matcherna, men båda vinsterna kom efter förlängning eller straffar. Faktum är att hemmalaget bara har en trepoängare de senaste elva matcherna och målproduktionen är ett problem för värmlänningarna. En gång de senaste fem matcherna har laget gjort mer än ett mål under ordinarie tid - det var matchen mot Växjö som slutade 2-2 efter ordinarie tid.

Gästande Brynäs har en god trend och har sedan uppehållet vunnit sju och förlorat tre matcher. Senast vann laget mot Växjö med 2-0 och det verkar som om man har hittat en harmoni i spelet.

Läget i lagen

För hemmalaget har frånvaroläget varierat under en längre tid, spelare har varit borta en till tre matcher men sällan längre än så. Laget saknade några spelare senast men fick samtidigt tillbaks några andra så på det hela taget verkar det vara förhållandevis stabilt.

Brynäs har visserligen några viktiga spelare långtidsskadade, men har sluppit hantera småskador och avstängningar. Gästerna har ställt exakt samma lag på isen de senaste fem matcherna.

Notera att

  • Brynäs Oskar Lindblom har gjort poäng fem matcher i följd
  • Färjestad har dragit på sig näst flest tvåminutersutvisningar i år, 101 stycken, men är tillsammans med Karlskrona det enda lag i serien som inte har vare sig en game misconduct eller match penalty.
  • Färjestads Ole-Kristian Tollefsen har delat ut 52 tacklingar i år, bara två har tacklat mer.
  • Brynäs har släppt in minst mål i numerärt underläge, 9 stycken, totalt 85,48%
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtaggen #FBKBIF