FHC

Frölunda vinnare i galen målfest

10 december 2016 18:30
#FHCVLH

Powerplay blev nyckeln till Frölundas galna seger hemma i Frölundaborg. I toppmötet med Växjö plockade man med sig alla tre poäng, efter att ha gått segrande med storsiffrorna 8-5.

I toppmötet i Frölundaborg hade matchen knappt börjat innan gästerna fick jubla. Efter att ha snappat åt sig pucken i Frölundas zon direkt efter tekning, skickade Linus Fröberg in 1-0 på volley bakom Dan Bakala. Växjö förde sedan spelet i stora delar av perioden och gick upp till 2-0, innan Robin Figren reducerade för hemmalaget via en styrning i slottet.

– Sista 10 går lite bättre. Under första halvan är vi inte riktigt med tycker jag. Men sen spelar vi så som vi vill spela, sade 1-2-skytten Robin Figren till C More i Paus.

Målexplosion i andra

Mittenakten skulle bli en underhållande målkavalkad. Sju baljor bjöds publiken på, i en period som också präglades av utvisningar för bortalaget. Totalt fem powerplaymål satte Frölunda, som hämtade upp uddamålsunderläge tre gånger. Efter att de grönklädda kvitterat, gjorde Dennis Everberg både 2-3 och 3-4 när han fullbordade sitt hattrick. Då hans Växjö åkte på två utvisningar inom kort tid, skulle göteborgslaget dock ännu en gång utjämna och sedan dra ifrån. Med tre raka powerplaymål hann man gå från 3-4 till 6-4 innan signalen förklarade slutet på en fullkomligt kaotisk mittperiod.

Tredjeperioden skulle bli något mindre målrik. Men även där bjöds publiken på underhållning. Tre minuter in styrde Johan Sundström in 7-4, innan Sebastian Stålberg satte åttan bara någon minut senare. Sista ordet fick dock Växjö, som i powerplay reducerade tillställningen genom Robert Rosén.

– Väldigt mycket att sammanfatta - det är en match där det händer väldigt mycket. Fina mål, fina prestationer. Tyvärr är det inte vi som vinner, sade Växjös Sam Hallam till C More efter matchen.