KHK

Luleås rivstart knäckte Karlskrona

10 december 2016 18:30
#KHKLHF

Luleå rivstartade i bortamötet mot Karlskrona och hade en 3-0 ledning redan efter tolv minuters spel. Karlskrona hade problem att repa sig och Luleå stängde ner matchen effektivt och kunde till slut segra med 4-0.

Luleå kom till spel efter en meriterande derbyseger mot Skellefteå senast. Och att Luleå var inspirerat syntes på isen. Gästerna sköljde över hemmalaget i den första perioden och målen lät inte heller vänta på sig.

Johan Forsberg smällde in 0-1 i krysset, Einar Emanuelsson ökade på till 0-2 med en styrning mellan benen på Johannes Jönsson. Hans första SHL-mål i karriären. Karl Fabriucius rakade in en retur till 0-3 kort därefter. Karlskrona hade stora problem i egen zon och skapade egentligen ingenting framåt under matchens första 20 minuter.

– En fullständig katastrof, sammanfattade Karlskronas back Mattias Karlsson till C More.

Efter periodsnacket för Karlskrona så blev det ett nytt hemmalag som klev ut på isen. Karlskrona kom till fler anfall, fick spelet att stämma i offensiv zon och tvingade Luleå till att dra på sig utvisningar.

Men trots att hemmalaget tog över spelet så lyckades man inte få in någon reduceringspuck. Mest för att Joel Lassinantti i Luleås mål spelade oerhört stabilt.

Förstklassigt försvar av Luleå

Karlskrona försökte att komma in i matchen igen i den tredje perioden, men Luleå satte fokus i defensiven och tillät inte hemmalaget att komma någonstans. Det hela slutade med ett frustrerat Karlskrona som istället drog på sig två utvisningar inom 20 sekunder. I spelet fem mot tre stängde Luleå sedan matchen totalt när Tim Kennedy sprätte upp 4-0 i nättaket.