LHC

Linköping vände och segrade i rivalmötet

10 december 2016 18:35
#HVLHC

HV71 började bäst, ryckte ifrån Linköping innan gästerna vaknade till. Linköping fick fart på spelet och lyckades vända ett 0-2 underläge till seger 3-2.

HV71 var riktigt bra i matchens inledning. Linköping fick lägga sig på försvar och försöka stoppa hemmalagets framfart. Gästerna hade dock problem i inledningsvis och Lias Andersson behövde bara två minuter på sig att smälla in 1-0.

Linköping tog timeout och höjde spelet en aning även om HV71 kändes tyngre i det offensiva spelet. Pär Arlbrandt ökade också på till 2-0 när han via en Linköpingsback fick se sitt skott smita förbi Marcus Högberg.

Den andra perioden kom att bjuda på en rejäl scenförändring. Visserligen började perioden böljande men allt eftersom fick Linköping mer fart under skridskorna, och man fick också in en bättre press på HV71:s försvar.

Jakob Lilja reducerade till 2-1 och kort därefter prickade Niclas Bergfors in 2-2 från nära håll sedan Linköping haft ett riktigt långt och tryckande anfall.

– Vi följer vår matchplan mycket bättre i den andra perioden med en intensiv skridskoåkning, sa Niclas Bergfors till C More i paus.

Sylvegård frälste Linköping

Den tredje perioden var ett ställningskrig. Lagen bjöd inte på mycket chanser åt varandra. Det var mer kamp än skönspel och det såg länge ut som att vi skulle gå mot förlängning trots att båda lagen hade vaskat fram en del chanser.

Då klev Emil Sylvegård fram. Han dröjde sig kvar i offensiv zon, fick pucken serverad och fri med Fredrik Pettersson-Wentzel bjöd han på ett klassavslut, när han fintade ner målvakten och skickade in 2-3. Ett mål som blev matchavgörande, då HV71:s slutforcering aldrig gav resultat.