Hemma
Luleå
LHF
Borta
Djurgården
DIF

Tuff batalj att vänta mellan Luleå och Djurgården

29 november 2016 13:00
#LHFDIF

Det är bara en vecka sedan som Djurgården och Luleå drabbade samman, och nu är det dags igen. Det tredje mötet mellan lagen denna säsong står för dörren och vi kan nog åter räkna med en tuff och tät batalj.


Formkollen

Luleå har i det långa loppet en relativt svag form. På de elva senaste matcherna har Luleå förlorat åtta matcher. Dock har man en mer svajig form i det korta perspektivet, då man på de sex senaste matcherna har tre segrar och tre förluster. Till matchen mot Djurgården kommer Luleå till spel med tre raka förluster, men där två av matcherna ändå slutat med poäng.

Djurgården har fått upp farten i SHL efter landslagsuppehållet. Faktum är att Djurgården är ett av SHL:s hetaste lag sedan landslagsuppehållet och dessutom kommer man nu till spel med fyra raka segrar i bagaget.

Läget i lagen

Luleå har fortsatt en hel del skadeproblem. Framförallt på backsidan där Daine Todd, Craig Schira, Pontus Själin och Christian Jaros saknades senast. Även Christopher Mastomäki och Tim Kennedy saknades i Luleås senaste match. Anton Hedman är dessutom avstängd.

Hos Djurgården är Alexander Fällström och Gustav Possler fortsatt långtidsskadade. Juuso Ikonen har saknats en tid, Alexander Falk är avstängd och senast saknades också Linus Johansson för Djurgården.

Notera att

  • Det två tidigare mötena mellan lagen har slutat oavgjort.
  • Luleås Jacob Lagacé jagar säsongens första SHL-mål.
  • Djurgårdens Daniel Brodin är den forward i SHL som tacklar mest.
  • Luleå och Djurgården har exakt samma tekningsprocent.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFDIF