Hemma
Frölunda
FHC
Borta
HV71
HV71

Gustafsson gäckade HV71, gjorde 34 räddningar

20 december 2016 21:28
#FHCHV71

Frölunda vann som vanligt på hemmaplan, men HV71 satte dem onekligen på prov. "Min känsla är graden över frustration", sammanfattade Pär Arlbrandt efteråt.


De två tidigare mötena mellan Frölunda och HV71 har varit otroligt täta matcher. Frölunda har avgått som segrare från båda och det märktes med all tydlighet att de gick för att ta tredje raka nu.

Göteborgarna skapade chans på chans och fick utdelning två gånger under första perioden. Robin Figren styrde in 1-0 och vid det andra målet var det uppvisning i powerplayspel. Victor Olofsson fick äran att vara siste man på det snöre som pucken färdades på och förpassa den i nät bakom en överspelad Linus Söderström.

– Inte alls bra, vi hjälper inte backarna utan de ser bara tre ryggar. Det måste vi åtgärda annars får vi storstryk här idag, menade HV71:s Mattias Tedenby till C More i pausvilan.

Scenförändring utan dess like

Förvandlingen av matchbilden i andra var total och ovan nämnde Tedenby var fantastiskt bra resten av matchen. HV71 kom ut som ett helt nytt lag, stressade Frölunda som för ovanlighetens skull slog en hel del felpassningar i egen zon och radade upp chanser. Gästerna vann skotten med 18-5. Att hemmamålvakten Johan Gustafsson var periodens spelare är svårt att säga emot, han räddade allt.

– HV är mycket hetare i andra, inget snack. För oss är det bara att glömma skiten, sa Frölundas Joel Lundqvist till C More självkritiskt.

Det blev något jämnare i tredje, men eftersom HV71 var det jagande laget skapade de mest även där. Men det dröjde innan de fick hål på fenomenale Johan Gustafsson, Pär Arlbrandt pricksköt in 2-1 med sex minuter kvar, men närmare än så kom de inte.

– Min känsla är graden över frustration. Vårt spel i andra perioden var nog det bästa jag varit med om i ett lag i SHL. Otroligt surt att åka hem med noll poäng, sammanfattade HV71:s Pär Arlbrandt till C More.

– Det kändes riktigt bra, vi kämpar stenhårt och lyckas reda ut det till tre poäng, sa Frölundas matchhjälte Johan Gustafsson.