Häftig avslutning innan Växjö straffade Djurgården

26 december 2016 18:57
#DIFVLH

Publiken i Globen bjöds på en osannolik och spännande avslutning på matchen. Växjö såg ut att ta hem alla poängen, men Djurgården svarade då för en publikfriande kvittering.

Djurgården var det lag som inledde vassast. Växjö åt sig dock in i händelserna och hade lättare att ta sig in i anfallszon än vad hemmalaget hade. Djurgården spelade exempelvis fyra minuter i numerärt överläge i första perioden, men laget har fortsatt svårt i den spelformen.

När perioden höll på att ticka ut klev så Arvid Lundberg in i handlingarna. Efter att ha dragit en motståndare lyckades han ur snäv vinkel få upp pucken i nättaket bakom Adam Reideborn fram till 0-1 med sju sekunder kvar.

Andra perioden påminde i mångt och mycket om den första. Djurgården kom ut starkt, Daniel Brodin satte kvitteringen högt bakom Joacim Eriksson efter 3:51. De fortsatte sedan att trumma på, men efter nästan nio minuters spel kom Växjö upp i ett, i det läget, sällsynt anfall. Djurgårdsbekantingen Philip Holm satte 1-2 med en isare mellan benen på Reideborn och efter det var det nästan bara Växjö resten av perioden.

– Vi spelar bra inledningsvis, men sedan tar de över efter sitt mål. De får energi och får spela för länge i vår zon, vi har lägen att få ut den men spelar övermodigt, kommenterade Djurgårdens Calle Ridderwall till C More i pausen.

Osannolik upplösning

I tredje perioden försvarade sig Växjö bra. Djurgården hade det tufft och skapade inte så mycket framåt. Men det fanns utrymme för en slutforcering. Hemmalaget tog ut målvakten och spelade sex mot fem. Med mindre än en sekund (!) kvar satte Linus Johansson 2-2 på en retur och Globen exploderade i måljubel.

En poäng blev det. För Växjö vann sedan i straffläggningen, men med tanke på upplösningen får nog Djurgården vara ganska nöjda med den pinnen.