Noll insläppta mål och tre poäng för Färjestad

28 december 2016 22:05
#FBKLHC

Färjestad gjorde vad Linköping inte lyckades med på hela matchen: Mål. Tre gånger om dessutom, vilket resulterade i en skön hemmaseger med 3–0 och för första gången ett avgörande efter full tid mellan lagen.

Det har varit omöjligt att skilja Färjestad och Linköping åt efter full tid den här säsongen. Efter två möten den här säsongen som båda avgjorts efter förlängning, och totalt fem av de senaste sex drabbningarna som gjort samma sak, såg det ut att bli en match av liknande karaktär nu också.

Båda lagen visade tidigt att de gick hårt för tre poäng, men marginalerna var på målvakternas sida på båda sidorna av isen till en början. Närmast kom dock Färjestad i slutet av första perioden, under en sekvens där hemmalaget fullkomligt bombarderade LHC-målvakten Marcus Högberg med avslut. Men inget mål blev det.

Persson bröt dödläget

Ju längre matchen led, desto starkare växte Färjestad i sitt spelövertag. Men desto starkare växte också Marcus Högberg, som gång på gång hittade en väg att stoppa Färjestads skott från alla möjliga vinklar. Fram till dess att det bara återstod två minuter av den andra perioden. Då tog John Persson saken i egna händer och sköt ett skott som sökte sig in bland nätmaskorna. Det betydde ledning med 1–0 i matchen och Perssons fjärde mål för säsongen.

– Det var skönt att få göra mål faktiskt, det var ett tag sedan den satt. Milan (Gulas) ropade på passning men det kändes som läge att skjuta själva, sa John Persson till CMore.

"Skönt att få bekräftelse"

Med vinden i ryggen av det sena målet, fortsatte Färjestad med full blås framåt. Linköpings underläge blev snabbt dubbelt så stort när Magnus Nygren, lagkaptenen i Färjestad, skickade in ett stenhårt slagskott i nät. Därefter hjälpte det föga att Linköping gick hårt för ett reduceringsmål eftersom Lars Haugen oupphörligen stängde igen mellan stolparna. Istället kunde Milan Gulas till slut sätta dit 3–0-målet i tom bur med en sekund kvar att spela.

– När vi är med från start är vi så här bra, så det var skönt att få lite bekräftelse för laget, sa Magnus Nygren till CMore efter slutsignalen.