Måltorkan bortblåst, HV71 lämnade över förlustsviten

28 december 2016 21:31
#HV71MIF

HV71 hade förlorat fyra raka matcher innan onsdagens drabbning med Malmö. Men den raden är borta och överlämnad till motståndarna efter en målrik och underhållande match.

På förhand handlade det mesta av snacket kring lagens mindre smickrande målform den senaste tiden. Av den såg vi verkligen ingenting i den första perioden.

HV71 kom ut med en otrolig frenesi, men det var Malmö som inledde målskyttet geno Jens Olsson. Hemmalaget fortsatte dock att trumma på. Anton Bengtsson gjorde sitt första mål i matchen fram till 1-1 och strax därefter styrde Ted Brithén in 2-1.

Malmö hade problem i egen zon och Anton Bengtsson satte sitt andra mål efter 14:25 med en riktig pärla till skott. Men Malmö var inte ofarliga när de väl kom upp i anfall. Målet fram till 3-2 var stiligt, en styrning av Erik Forssell.

– Vi är för passiva i förstaläget och ger dem initiativet och långa anfall. Vi visar oss för dåligt och när vi väl vinner puck då är vi trötta, sammanfattade Erik Forssell Malmös förstaperiod till C More.

Andra var lika frejdig som den första. Malmö tog flera kliv spelmässigt och med varsitt mål, Mattias Tedenby för HV71 och Frederik Storm för Malmö, såg de till att skicka måltorkorna all världens väg, 4-3 inför tredje.

"Det var ett tag sen"

Målproduktionen sjönk ju längre matchen led. HV71 var lite illa ute stundtals och Malmö hade flera riktigt bra kvitteringslägen. Men när Erik Christensen satte 5-3 med mycket skicklighet efter halva perioden orkade inte gästerna komma tillbaka. De försökte med uttagen målvakt i slutet, men HV71:s fyra matcher långa förlustsvit bröts. Istället förpassades just den sviten till Malmö som får försöka bryta den om två dagar.

– Tre efterlängtade poäng, det var ett tag sen. Vår förstaperiod är stark, men vi faller in i ett lugn och blir försiktiga. Vi är nöjda med tre poäng men det kan se bättre ut, sa HV71:s tränare Johan Lindbom till C More efteråt.